Cea de-a doua ediţie a Seratelor 'Eminescu, jurnalistul', prilejuită de împlinirea a 164 de ani de la naşterea marelui poet, va avea loc luni, 13 ianuarie, la Teatrul Mignon din Capitală, începând cu ora 19,00, informează site-ul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), initiatorul evenimentului.

Prima serată „Eminescu Jurnalistul” (din 10 decembrie 2013) a avut ca suport piesa de teatru ”Interviu cu Mihai Eminescu” aparținând scriitorului și jurnalistului Miron Manega, membru UZPR. Cea de-a doua ediție, prilejuită de împlinirea a 164 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, va avea un cuprins mai variat: o dizertație a lui Miron Manega referitoare la activitatea de jurnalist a poetului, intitulată „Eminescu și Căile Ferate Române. Afacerea Strousberg”, prezentarea unei noi discipline eminescologice, inițiate și conceptualizate de generalul Mircea Chelaru – EMINESCIENTICA și un spectacol-monolog intitulat „DRAGOSTE ETERNĂ”, conceput și interpretat de actrița Claudia Motea. Aceasta din urmă, împreună cu expoziția de pictură a artistului Mihai Cătrună va da culoare și pregnanță festivă întregului eveniment.

Din programul evenimentului va face parte şi expoziţia de pictură a artistului Mihai Cătrună.

Spectacolul- dezbatere cu public este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Fundația Internațională Mihai Eminescu și Teatrul MIGNON, gazda evenimentului.

A doua ediție a seratelor „ Eminescu, jurnalistul” organizate de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România va deschide seria evenimentelor legate de Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) organizate în săptămâna 13-19 ianuarie în România, Moldova de peste Prut și în întreaga diaspora românească.