"Teatrul nu e o cladire" a incheiat vacanta de iarna cu bine si va invita sa vizionati primul spectacol din anul 2014, "Noi4", cu distributia formata din Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar si Marius Manole. "Noi4" se joaca maine, 6 ianuarie, la ora 20:00, la Godot Cafe Teatru, str. Blanari, nr. 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numarul de telefon 0736 414 244, zilnic intre orele 12:00 si 19:00, sau email rezervari@godotcafeteatru.ro.

Marius Manole in Noi 4Foto: Catalina Flaminzeanu

"Noi4", piesa scrisa de Lia Bugnar, a fost distinsa cu premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de teatru independent de orice, Undercloud,si tot in cadrul aceluiasi festival, Marius Manole a obtinut premiul pentru cel mai bun actor.

"Sunt asezat la o masa de patru persoane si intreb co-mesenii ce i-a determinat sa vina la acest spectacol. Locatia in primul rand (Godot). Aici nu s-au jucat piese proaste, apoi Marius Manole si Ilinca Manolache. Titlul piesei, dar nu in ultimul rand¬ este o ordine subiectiva pe care o fac acum, emotionata de intrebare, bajbaie amuzata Ioana iar sotul o completeaza: daca nu faci rezervare din timp nu apuci sa vezi spectacole aici. Daca nu ar fi de calitate, credeti ca ar mai fi bataie pe locuri? Eu nu raspund, ci schitez o multumire de raspuns.

Merita sa vedeti piesa "cu buget mic" "Noi4". Nu oricine poate juca aceasta piesa scrisa aproape impecabil de Lia Bugnar.

Maria, personajul Mariei Obretin plange tot spectacolul! E vorba despre drama ei desigur, din cauza aceasta plange. Si este frumoasa cand plange. Adica tot timpul.

Ilinca, prietena cea mai buna a Mariei - a personajului zic - este interpretat de Ilinca Manolache, si este madama superficiala care "o arde" cu sotul Mariei, pe ascuns. Si Ilincai ii curge rimelul albastru de pe gene precum rosul din celebra sigla din Piata Universitatii.

Otilia este personajul care pute a canal si cu care sotul Mariei imparte "senvisu cu pateu". Un personaj fabulos interpretat chiar de Lia Bugnar. Si care vrea si ea "30 de mii vechi, nene!-gociabil".

Victor, gras si chelios, zeul flatulentei, sotul Mariei inselate este trucat excelent de Marius Manole. Aflam ca putea fi Piersic Jr. sau Bibiri. Sau Malaele, daca nu era bugetul asa mic.

Acestea-s personajele, dar nu deconspir nici trama (este geniala) si nici actele (sunt cateva!). Nu mentionez decat ca trebuie sa levitezi de pe scaunul plusat si sa nu ai nici o afinitate fata de un personaj. Ba esti victima (Maria), ba esti agresor (pe rand: Ilinca, Otilia, Victor), ori esti salvator (oricare din personaje). Toate rolurile te surprind, esti chiar invitat sa devii un actor si sa empatizezi cu personajele, pe rand. Nu o face - este o capcana. (Semnu' de carte, Revista, Semne Bune)