Artistul vizual Ioan Cadar a decedat, luni, la varsta de 67 de ani, dupa o lunga suferinta, a anuntat, intr-un comunicat remis Mediafax, Uniunea Artistilor Plastici din Romania.

"Uniunea Artistilor Plastici din Romania anunta cu mahnire trecerea la cele eterne, dupa o lunga suferinta, a artistului vizual Ioan Cadar (...) Suntem alaturi de sotia si fiica sa in aceste triste momente. Dumnezeu sa il odihneasca!", se spune in comunicatul Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAP).

Reprezentantii UAP au precizat, pentru agentia Mediafax, ca Ioan Cadar a murit, luni, 23 decembrie.

Inmormantarea lui Ioan Cadar va avea loc sambata, 28 decembrie, de la ora 13.00, la Cimitirul Straulesti 2, de langa Bucuresti.

Nascut pe 8 aprilie 1946 la Raducaneni, Iasi, Ioan Cadar a absolvit Academia de Arte "Nicolae Grigorescu", in 1971.

Ioan Cadar a fost membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1975.

Este autorul unor lucrari de arta monumentala in sticla, precum candelabrele mari de la Teatrul National Bucuresti, si al vitraliilor din catedrale, biserici si palate din Romania.

Lucrarile sale in sticla au fost admirate in numeroase expozitii din tara si din strainatate si sunt detinute in colectii ale unor muzee din Romania, Cehia si Danemarca, precum si in colectii particulare din Romania, Japonia, SUA, Germania, Grecia, Franta, Olanda, Italia si Australia.

Pentru opera sa artistica, Ioan Cadar a fost distins cu Premiul Uniunii Artistilor Plastici in 2004.