Ministerul Culturii desfiinteaza Centrul de cercetare si consultanta si il inlocuieste cu Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 24 decembrie 2013, 13:25 Actualitate | Cultură

Hotararea prin care Ministerul Culturii infiinteaza Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala a fost publicata in Monitorul Oficial. Noua institutie va fi subordonata Ministerului Culturii si urmeaza sa se finanteze din venituri proprii si din subventii acordate de la bugetul de stat. Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala se infiinteaza prin reorganizarea Centrului de Pregatire Profesionala in Cultura, ca urmare a comasarii prin absorbtie cu Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii, care se desfiinteaza, si prin preluarea activitatii de atestare in domeniul monumentelor istorice de la Institutul National al Patrimoniului.

 De asemenea, noua institutie va prelua atributiile Centrului de Pregatire Profesionala in Cultura, ale Centrului de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii, precum si activitatea de atestare in domeniul monumentelor istorice de la Institutul National al Patrimoniului.

"Institutul functioneaza ca institutie publica de cultura, de importanta nationala avand personalitate juridica, subordonata Ministerului Culturii, finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat", se arata in proiectul de hotarare al Ministerului Culturii pentru infiintarea Institutului.

Potrivit proiectului elaborat de Ministerul Culturii, principalele obiective ale Institutului sunt indeplinirea strategiei Ministerului Culturii in domeniile formarii profesionale continue, educatiei permanente, managementului cultural si cercetarii; realizarea activitatilor specifice formarii profesionale continue, educatiei permanente si managementului in domeniul culturii, in beneficiul institutiilor publice de cultura, indiferent de subordonare, al persoanelor juridice de drept privat cu activitate in domeniul cultural si al persoanelor fizice, prin elaborarea si implementarea de programe si proiecte; elaborarea, monitorizarea si evaluarea politicilor publice din sectorul cultural; acordarea asistentei tehnice in domeniul programelor europene cu incidenta in domeniul culturii. De asemenea, actul normativ prevedea ca numarul maxim de posturi ale Institului va fi de 87.
Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


1788 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă