Corul de cameră „Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va susţine un concert extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun la Ateneul Român, luni 23 decembrie de la ora 19:00. Concertele de Crăciun ale Corului „Preludiu” al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” au devenit deja o tradiţie. Rafinamentul interpretării, frumuseţea repertoriului abordat, charisma dirijorului Voicu Enăchescu, care de multe ori renunţă la postura sobră a conducătorului tradiţional de cor, în favoarea uneia mai relaxată şi mai apropiată de public – iată „ingredientele” unui concert de succes, gata să recreeze magia Crăciunului, de neratat pentru iubitorii artei autentice de cea mai înaltă calitate.

Colinde si cantece de Craciun cu Corul "Preludiu"Foto: Afis concert

In cei 41 de ani de existenta, corul Preludiu s-a impus ca formatie etalon pentru arta corala romaneasca, renumele sau fiind confirmat in tara si peste hotare, de numeroase turnee de succes sub aceeasi bagheta a maestrului Voicu Enachescu.

De la aparitia sa, „Preludiu” a prezentat peste 2000 de concerte pe marile scene din tara si din strainatate pe parcursul celor peste 80 de turnee efectuate in 25 de tari de pe aproape intreg mapamondul. Este de asemenea laureat a mai multor festivaluri internationale.

In lunga sa viata renumita formatie corala, a realizat sute de inregistrari, radio si TV, un disc Electrecord si trei C.D.-uri.

Repertoriul corului cuprinde peste 300 de lucrari de muzica preclasica, clasica si romantica, cantari religioase, colinde, muzica romaneasca, cantece din muzica popoarelor, lucrari din creatia contemporana, lucrari vocal-simfonice.

Anul 2012, a insemnat inca o data confirmarea internationala a Corului de camera „Preludiu”: Premiul I la Festivalul de muzica ortodoxa de la Bialystok-Polonia, Medalia de aur acordata corului „Preludiu” si premiul de cel mai bun dirijor acordata maestrului Voicu Enăchescu la Festivalul Coral Internaţional de la Beijing-China.

Ca o recunoastere a activitatii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enachescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” in Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Biletele se găsesc la Casa de bilete a Ateneului Român - telefon 021-315.68.75, Program: Marți - Vineri între orele 12-19.