Expoziţia de fotografie 'România, oameni şi locuri', realizată de Sorin Onişor, va fi vernisată la Bucureşti, sâmbătă, 21 decembrie, la Muzeul de Istorie Naturală 'Grigore Antipa', informează Agerpres.

Expoziţia cuprinde cele mai bune 100 de fotografii ale artistului Sorin Onişor, care înfăţişează locuri speciale, din toate regiunile Romaniei, surprinse mai ales la răsărit sau apus şi, fără excepţie, în toate anotimpurile.

Pe lângă promovarea culturii, expoziţia, care va fi deschisă la ora 17,00, are şi scop caritabil, cele 100 de exponate putând fi achiziţionate în cadrul vernisajului, iar pentru cele mai disputate fotografii se va licita. Fotografiile cumpărate vor fi semnate, la faţa locului, de către autor. Banii obţinuţi vor fi utilizaţi pentru a cumpăra alimente, haine, medicamente, lemne de foc, rechizite, dar şi pentru transportul la şcoală al unor copii sărmani din familii pe care Sorin Onişor le sprijină.

'Vreau să ofer bucurie pentru a primi... zâmbete. De aceea, în prag de Crăciun, scot la vânzare cele mai bune 100 de fotografii ale mele, realizate în ultimul deceniu. Banii vor ajunge la cele 10 familii necăjite pe care le am în grijă de câţiva ani', a afirmat Sorin Onişor.

Fotografiile aflate sub genericul 'România, oameni şi locuri' vor fi expuse la Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' până la data de 20 ianuarie 2014. Expoziţia este deschisă publicului în cadrul expunerii permanente, la etajul 1 al clădirii, în intervalul orar 10,00 - 18,00 (în cursul săptămânii) şi 10,00 - 19,00 (în weekend).

'Poate că, pentru multă lume, deschiderea, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa', a expoziţiei de fotografie semnată Sorin Onişor este neaşteptată. Dar, unde în alta parte, ar fi mai potrivit să ne reamintim că şi omul este inclus în biodiversitate? Şi, poate că, este şi momentul potrivit, la sfârşit de an, să ne oprim din goana prin viaţă pentru a încerca să privim chipurile celor din jurul nostru cu emoţiile, fizionomia particulară şi expresivitatea unică fiecărei fiinţe umane, aşa cum a fost ea imortalizată de către aparatul foto 'îmblânzit' de către celebrul artist fotograf Sorin Onişor', a declarat Aurora Stănescu, de la Departamentul Relaţii Publice, Marketing Cultural şi Programe Educaţionale al muzeului.

Sorin Onişor a fost desemnat în 2010 'Fotograful anului' de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, are la activ peste zece expoziţii personale de fotografie în ţară şi străinatate şi mai mult de 50 de expoziţii colective. A primit numeroase distincţii la diverse concursuri de fotografie, fiind supranumit şi 'fotograful satului românesc'.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' din Bucureşti adăposteşte o colecţie ştiinţifică de aproximativ 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, de la Ecuator la regiunile polare. Prin aceasta, muzeul conservă o parte din biodiversitatea României şi a Globului, reprezentând cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească.