Duminică, 15 decembrie 2013, pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” s-a scris o pagină de istorie! După cea de-a 337-a (!) reprezentaţie a piesei Egoistul, Radu Beligan a fost aplaudat şi ovaţionat în picioare de sutele de spectatori prezenţi în Sala Studio care au asistat la sărbătorirea celor 95 de ani ai maestrului, toastând cu un pahar de şampanie!

Aniversare Radu Beligan Foto A. BucurFoto: Teatrul National Bucuresti

„Asistăm la acest fenomen fără egal în lumea întreagă. Suntem contemporani cu cel mai mare actor pe care l-a dat şcoala românească de teatru şi cel mai important actor al lumii, astăzi, când împlineşte 95 de ani şi o zi!”, a spus Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional.

Aniversare Radu Beligan (1) foto A. Bucur

Aniversare Radu Beligan (1) foto A. Bucur

Foto: Teatrul National Bucuresti

Un moment aşteptat al memorabilei seri a fost cu siguranţă înmânarea, de către Cătălin Măruţă, a Certificatului Guiness Word Records pentru Cel mai longeviv actor de teatru în activitate! După de 3 luni de eforturi echipa de la ProTV a finalizat cu succes demersurile necesare deschiderii unei noi categorii în Cartea Recordurilor special pentru maestrul Radu Beligan!

Va rămâne în memoria tuturor tulburătoarea mărturisire a marelui actor, rostită de pe scenă, la final: „...Nu cred că mai există vreun om care să iubească ţara asta cât o iubesc eu...”.

Toţi cei prezenţi în sală au primit un exemplar din ediţia limitată a caietului program aniversar, semnat în original de maestrul Radu Beligan.

Aniversare Radu Beligan (2) Foto A. Bucur

Aniversare Radu Beligan (2) Foto A. Bucur

Foto: Teatrul National Bucuresti

Un buchet imens cu 95 de trandafiri roşii, însoţit de un emoţionant colind de Crăciun şi de tradiţionalul „La Mulţi Ani cu Sănătate” (interpretate de un octet de voci de la Filarmonică) au conferit un plus de emoţie acestei seri unice.