În pragul de sărbătorilor de iarnă, Opera Nationala Bucuresti a pregătit pentru cei mici, dar şi pentru părinţi şi bunici, un program special de evenimente dedicate Crăciunului.

Trombonul indragostitFoto: Opera Nationala Bucuresti

Călătoria prin lumea colindelor şi a jucăriilor începe sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 16.00, în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, unde sunteţi aşteptaţi la un concert de muzică şi poezie intitulat Crăciunul copiilor. La spectacol va participa Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti, condus de dirijoarea Smaranda Morgovan, alături de două invitate speciale, soprana Adriana Dumitriu şi mezzosoprana Sorana Negrea, acompaniate de pianistele Lidia Butnariu şi Eugenia Şandru. Un grup de actori va întreţine atmosfera şi va recita poezii având ca temă sărbătoarea Crăciunului în lirica universală.

Duminică, 22 decembrie, sărbătoarea continuă la Opera Naţională Bucureşti, unde copiii îşi vor face un nou prieten: Trombonul. Începând cu ora 11.00, în Foaierul Galben al teatrului, soseşte un invitat special, Trombonul îndrăgostit, care, alături de amicii lui (Tuba, Instrumentele de percuţie), vor interpreta cântece de Crăciun celebre şi colinde româneşti. Spectacolul, realizat de artişti instrumentişti din Orchestra Operei Naţionale Bucureşti şi un grup de elevi ai Studioului de Balet pentru Copii din cadrul aceleiaşi instituţii, este interactiv.

În 23 decembrie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti se redeschide Magazinul de păpuşi. Spectacol devenit tradiţional (eveniment aflat la a 25-a ediţie), Magazinul de păpuşi este creat de elevii Studioului de Balet pentru Copii al Operei Naţionale Bucureşti, condus de Magdalena Rovinescu. Printre invitaţi se numără elevi ai Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti şi ai Centrului Arte nella Danza città di Ancona (Italia). Invitatul special al evenimentului este Vlad Toader, balerin al Operei Naţionale Bucureşti. În fiecare an, copiii care studiază arta dansului la Opera Naţională Bucureşti îşi prezintă cele mai frumoase dansuri, deseori premiate la festivaluri şcolare din străinătate.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, de luni până duminică, între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00, precum şi online, de la adresa http://tickets.operanb.ro.