Fundaţia Calea Victoriei şi Teatrul Odeon invita publicul meloman sambata 4 ianuarie, de la 19:00, la Concertul Extraordinar de Anul Nou: “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi şi Astor Piazzolla, susţinut de Silvestri Orchestra, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Concertul va avea loc in Sala Majestic a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42).

Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut, de Tatiana Niculescu BranFoto: Polirom

Pentru a incepe noul an cu multa energie şi inspiraţie, violonistul Razvan Stoica şi pianista Andreea Stoica ne vor incanta cu maiestria lor intr-un program muzical de pe doua continente şi din doua spaţii muzicale fascinante: muzica clasica şi tango-ul. Vom asculta “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, in interpretarea solistului Razvan Stoica pe o vioara Stradivarius şi “Anotimpurile de la Buenos Aires” de Astor Piazzolla – (aranjament Frans Wagner) interpretate de pianista Andreea Stoica.

“Anotimpurile, "timpurile anului"... Intotdeauna mi-a placut sa caut sensul dincolo de suprafaţa cuvintelor sau lucrurilor, interogandu-le pana la transparenţa. Aşadar, Timpul, aceasta oglinda curgatoare a eternitaţii, in doua viziuni: şcoala veneţiana a barocului tarziu de secol XIII (Vivaldi) şi Buenos Aires-ul acelui straniu secol XX, atat de frumos descris de Borges (Piazzolla). Muzica fiind un exerciţiu al libertaţii, imi este imposibil sa evit asocierea cu vedutele lui Francesco Guardi şi cu povestirile personajelor borgesiene. Imaginea şi cuvantul, cuprinse in sunet. Frumos, zic eu, merita incercat!” – ne spune Tiberiu Soare.

Violonistul roman Razvan Stoica a primit titlul de Noul talent al anului 2013 la concursul "New Talent" de la Bratislava, fiind primul muzician roman care reuşeşte aceasta performanţa in istoria de 44 de ani a acestui concurs, iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. "New Talent" este cea mai importanta competiţie pentru tineri instrumentişti intre 18 şi 28 ani derulata sub semnul Uniunii Europene de Radio. Radio Romania Muzical il recomanda pe Razvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii romaneşti. Are in palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, violonistul roman canta pe o vioara Stradivarius, Queen ex-Ernst din 1729, pe care a caştigat-o la o competiţie desfaşurata la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi.

Preţul biletelor: 31,80 lei şi 15,90 lei. Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a teatrului Odeon. Programul casei de bilete: luni – duminica, orele 11.30– 19.00 cu pauza intre 14.30 -15.00.