Dorit de femei si admirat de barbatii de pretutindeni, Nicholson reuseste sa domine fiecare scena in care joaca. Trecand mandru de 70 de ani, Nicholson nu da semne ca si-ar pierde din vitalitate. Aflati ce ascunde ranjetul lui ca de lup citind cea mai cuprinzatoare biografie a sa aparuta vreodata.

jack-biografia-lui-jack-nicholsonFoto: GiftBooks.ro

​Jack Nicholson este unul dintre cei mai apreciati actori atat de critici, cat si de catre publicul larg; de-a lungul carierei pana in prezent a castigat numeroase premii si a fost nominalizat la cele mai importante festivaluri de film.

In 1969 si in 1970 a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor, respectiv cel mai bun actor in rol secundar pentru rolurile din ,,Easy Rider” (1969) si ,,Five Easy Pieces” (1970), in 1974 din nou a fost nominalizat pentru cel mai bun actor cu filmul ,,Chinatown” (1974) (castigand din partea Academiei Britanice premiul pentru cel mai bun actor), in 1975 castiga Oscarul pentru cel mai bun actor cu rolul din ,,One Flew Over the Cuckoo's Nest” (1975) (premiat si de Academia Britanica pentru cel mai bun actor).

In 1982 castiga din partea Academiei Britanice cu filmul ,,Reds” (1981) premiul pentru cel mai bun actor, in 1983 castiga un Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar cu ,,Terms of Endearment” (1983) si din nou un Oscar in 1997 cu ,,As Good as It Gets” (1997) pentru cel mai bun actor.

In 2003 a fost din nou nominalizat la Oscar pentru rolul din ,,About Schmid”. Intr-un moment al vietii in care cei mai multi oameni se gandesc sa iasa la pensie, Jack Nicholson e la fel de energic si charismatic cum a fost mereu. Si-a largit repertoriul, ajungand sa joace foarte credibil un batran ratat in Totul despre Schmidt, a incercat si comedia pura in Al naibii tratament!, a colaborat pentru prima data cu legendarul regizor Martin Scorsese la Cartita si e la fel de fascinant ca intotdeauna.

Cum reuseste? Cu ajutorul si participarea multora dintre colaboratorii lui Nicholson de la Hollywood, John Parker pune cap la cap adevarul despre „marele seducator”.

Abandonat de tatal sau, a crescut convins ca bunica ii era mama si ca mama ii era, de fapt, sora mai mare. Aceasta copilarie iesita din comun a fost inceputul unei calatorii incredibile, care i-a adus succese de Oscar, o serie de iubite arhicunoscute si o relatie de lunga durata cu Anjelica Huston. Dorit de femei si admirat de barbatii de pretutindeni, Nicholson reuseste sa domine fiecare scena in care joaca.

Trecand mandru de 70 de ani, Nicholson nu da semne ca si-ar pierde din vitalitate. Aflati ce ascunde ranjetul lui ca de lup citind cea mai cuprinzatoare biografie a sa aparuta vreodata. Descoperind ca Nicholson e mult mai mult decat petrecaretul din ziarele de scandal, John Parker i-a creat un portret fascinant. Pregatiti-va sa fiti surprinsi – aflati cine este de fapt Jack.

John Parker este jurnalist si scriitor, avand publicate peste 30 de carti pe diverse subiecte. Printre cele mai apreciate volume se numara o serie de studii despre Hollywood, precum si biografiile lui Robert De Niro (Victoria Books, 2011), Sean Connery, Warren Beatty, Richard Gere si Bruce Willis.