Spectacolul "Masculin/Feminin", scris si regizat de Lia Bugnar, se joaca vineri, 13 decembrie, la ora 22:00, la Godot Cafe Teatru, str. Blanari nr 14. Biletele se pot achizitiona de la Godot Cafe zilnic intre orele 12:00 si 19:00. Pentru mai multe informatii apelati: 021 31 61 682 / 0736 414 244.

Masculin/FemininFoto: Anca Robu

"Adam si Eva se afla la sfarsitul lumii lor. Ca sa inteleaga mai bine cum a inceput totul, ne dezvaluie o poveste complexa despre jocul identitatii si bucuria de a (nu) fi. Pacatul nu e unul singur si fiecare isi poarta vina ancestrala.

In piesa regizata de Lia Bugnar, granita dintre masculin si feminin se spulbera la fel de usor cum se reconstruieste, pentru ca protagonistii se confrunta cu cea mai frumoasa revelatie - indiferent de trup, esenta umanitatii este aceeasi: iubirea.

Personajele se dezbraca de eurile lor pentru a le studia cutele, dar suferinta nu poate fi niciodata apretata, nici chiar de Eva (Laura Cret), sotia perfecta care isi asteapta sotul cu masa pusa. Metamorfoza lui Adam (Andrei Aradits) se petrece in spatele unui panou unde umbra barbatului aluneca senzual in celalalt sex. Il bantuie o amintire tulburatoare si de atunci fuge: de femeia de langa el, de responsabilitati, de el insusi. Ada (Theodora Stanciu) descopera insa o lume la fel de neincapatoare, careia credea ca ii apartine. Eva isi iubeste sotul, dar refuza sa-i inteleaga drama si sfarseste pe marginea prapastiei.

"Masculin/Feminin este, nu in ultimul rand, un spectacol filosofic. Din cand in cand, timpul se opreste in loc si cei doi copiii din pantecul Evei isi viseaza viitorul, dar nu se incumeta sa-l traiasca, preferand comfortul inexistentei blazate. Marius Manole este indeajuns de trist pentru a juca nenasterea si suficient de cinic pentru a o transforma in istoria tragi-comica a familiei sale. Ilinca Manolache zugraveste cu sarcasm fresca unei vieti (im)probabile, presarata cu dezamagire cronica si superficialitate. In universul imaginar in care dialogheaza, cei doi jongleaza cu diferite avatare - sunt iubiti, frati si simpli spectatori." (Teodora Gheorghe, scriitor)