Teatrul National din Bucuresti anunta iesirea la public a unui nou spectacol, "Barfe, zvonuri si minciuni" de Neil Simon, sambata, 14 decembrie, de la ora 19.30, pe scena Salii Studio. Dupa formidabilul succes inregistrat de precedenta sa montare, "Dineu cu prosti", Ion Caramitru, in calitate de regizor, aduce in scena si ne propune de data aceasta intalnirea, in premiera pe tara, cu o farsa palpitanta.

Barfe, zvonuri si minciuniFoto: Augustin Bucur

O intamplare bizara se petrece in casa viceprimarului New York-ului, chiar la aniversarea casatoriei. Crima? Tentativa de sinucidere? Sau si una, si cealalta? Misterul trebuie elucidat pe loc de catre invitatii la petrecere, orice scurgere de informatie le-ar pune in pericol cariera. Suntem martorii unei situatii atat de grave, incat suspansul se amplifica, spaima devine comica, umorul erupe.

Cu o actiune construita in stilul filmelor politiste, dar in ritm de comedie, farsa lui Neil Simon, celebrul scenarist si dramaturg american, te tine cu sufletul la gura. Actiunea pare desprinsa din realitatea imediata. Daca va suna cunoscuta stirea ca "un personaj" a incercat sa se sinucida, iar glontul doar i-a atins urechea, este o simpla coincidenta... Orice asemanare cu personaje din viata reala este pur intamplatoare.

Prezentata in premiera pe tara, "Barfe, zvonuri si minciuni", in regia lui Ion Caramitru si traducerea Oanei Ioachim, brodeaza in jurul coincidentelor, iar cinci cupluri irezistibile (Monica Davidescu-Marius Bodochi, Cecilia Barbora-Silviu Biris, Rodica Ionescu-Armand Calota, Oana Ioachim/Florentina Tilea-Gavril Patru, Victoria Dicu-Dorin Andone) ni le demasca in ritmul unei comedii de cea mai buna calitate si intr-o calda ambianta (decorurile - Catalin Ionescu Arbore, costumele - Liliana Cenean).

Cu o cariera de peste patru decenii, care l-au consacrat drept unul dintre cei mai prolifici comediografi, scenarist si dramaturg jucat in intreaga lume, rasplatit cu numeroase premii (Pulitzer, Tony, Emmy, Golden Globe etc), reintalnirea cu Neil Simon pe scena Teatrului National se dovedeste de fiecare data un adevarat prilej de sarbatoare. Si, de ... petrecere, ca sa ne pastram in spiritul piesei.

Teatrul National Bucuresti va doreste o seara de neuitat in compania unei comedii ce se anunta de cursa lunga!

Urmatoarele reprezentatii vor avea loc joi 19 decembrie, sambata 21 decembrie si duminica 22 decembrie, la Sala Studio, de la ora 19.30.