Maestrul Radu Beligan se pregateste pentru o noua premiera. Indragitul actor roman va implini pe 14 decembrie varsta de 95 de ani si are o viata foarte activa: regizează, conferențiază, publică, acordă interviuri și, mai ales, joacă.

Radu BeliganFoto: TNB.ro

Va juca și în seara zilei de 15 decembrie, pe scena Sălii Studio a Teatrului Național București, de la ora 19,00, în spectacolul „Egoistul" de Jean Anouilh, al cărui îndelungat și constant succes la public ține locul oricărei recomandări.

După încheierea spectacolului, TNB îl va omagia, în prezența publicului, pe Radu Beligan, a cărui personalitate unică, operă artistică și longevitate se confundă cu istoria teatrului românesc. Va fi o sărbătoare dedicată uneia dintre valorile autentice ale culturii române, recunoscute și prețuite și peste hotare, scrie site-ul TNB.

Pe 16 decembrie, de la ora 19.00 pe scena Teatrului Metropolis, Radu Beligan va juca in premiera oficiala a spectacolului 'Lectia de violoncel' de Mona Radu, alaturi de fica sa, Lamia Beligan si de Marius Manole.

Spectacolul regizat de Felix Alexa va avea reprezentatii in avanpremiera in zilele de 9 si 10 decembrie de la ora 19.00 dar si in data de 14 decembrie, de ziua maestrului.

Cel mai longeviv actor din istoria Romaniei, Radu Beligan a impartit emotia si bucuria cu publicul timp de peste sapte decenii. A interpretat zeci de roluri in teatru, film, televiziune și radio alături de actori importanți.

A fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004. În data de 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame București.