Intre 15-17 noiembrie are loc la Chisinau Festivalul Naţional de Epigramă şi Fabulă “Donici, cuib de-nţelepciune”, ediția a IX-a, 2013.

Festivalul Naţional de Epigramă şi Fabulă “Donici, cuib de-nţelepciune” - singurul eveniment de acest gen organizat la Chișinău reprezintă și o rampă de lansare pentru tinerii epigramiști și fabuliști aflați în curs de afirmare. Evenimentul, aflat deja la ediția a IX-a, a intrat in peisajul cultural românesc din Republica Moldova ca o manifestare importantă și de tradiție.

ICR Chișinău va acorda la fiecare secțiune (Epigramă și Fabulă) a festivalului următoarele premii:

Secțiunea epigramă:

Premiul I; Premiul II; Premiul III; 3 Mențiuni

Secțiunea fabulă:

Premiul I; Premiul II; Premiul III; 3 Mențiuni

Gala laureaţilor în cadrul Festivalului Naţional de Epigramă şi Fabulă “Donici, cuib de-nţelepciune” va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie 2013, ora 16.00 în incinta Uniunii Teatrale din Republica Moldova (Casa Actorului), Str. Puskin 24, etajul 4, Chișinău, în prezența domnului academician Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și a domnului Nichita Danilov, director adjunct al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău.

Festivalul Naţional de Epigramă şi Fabulă este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Uniunea Epigramiștilor din România, Asociația Epigramiștilor din Republica Moldova, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Uniunea Oamenilor de Creație din Republica Moldova și Uniunea Teatrală din Republica Moldova.