Concursul National de Scenografie George Lowendal, editia a IV-a: Inscrierile au loc pana pe 20 noiembrie, ceremonia de premiere pe 13 decembrie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 13 noiembrie 2013, 18:16 Actualitate | Cultură


Concursul National de Scenografie George Lowendal
Foto: Fundatia Lowendal
Fundatia Lowendal organizeaza, in anul 2013, cea de-a IV-a editie a Concursului National de Scenografie "George Lowendal", un proiect unic in Romania si un brand exclusiv al Fundatiei Lowendal. Concursul se adreseaza studentilor de la sectiile de scenografie (licenta si masterat), precum si absolventilor cu varsta de maxim 35 de ani, ai Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti (UNARTE), Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti (UNATC), Universitatii de Arte din Targu-Mures (UAT), Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti (UAUIM) dar si ai celorlalte universitati de arta si arhitectura din tara.

Tema celei de-a patra editii a Concursului de scenografie, propusa de profesoara si scenografa Viorica Petrovici, este piesa Hamlet de William Shakespeare.

Concurentii vor lua in considerare planul scenic al Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti - Sala Studio.

 
Calendarul concursului:
  • Inscrieri Concurs: pana la data de 20 noiembrie 2013, ora 24.00, la adresa fundatia@lowendal.org
  • Workshop la sediul Fundatiei, cu regizorea Sanda Manu: 28 noiembrie 2013, ora 17.00
  • Predare proiect complet (la sediul Fundatiei): 10 decembrie 2013
  • Panotare proiecte: 11 si 12 decembrie 2013
  • Jurizare (fara public): 13 decembrie 2013, ora 10.00
  • Ceremonia de premiere (cu public): 13 decembrie 2013, ora 18.00
Premierea:
Premiul I - 500 Euro
Premiul II - 400 Euro
Premiul III - 300 Euro
Mentiune - 200 Euro

Marele Premiu al Concursului de Scenografie "George Lowendal", in valoare de 600 Euro, se va acorda celei mai originale abordari a temei propuse si va fi oferit de catre Doamna Ariadna Avram, presedinta Fundatiei Lowendal.


Conditiile de inscriere:

1. Studenti, masteranzi sau absolventi (maxim 35 de ani) ai UNARTE, UNATC, UAT, UAUIM (dar si ai celorlante universitati de arta si arhitectura din tara)

2. Data limita de inscriere (formular mai jos): pana la data de 20 noiembrie 2013

3. Participare obligatorie, a celor inscrisi, la workshop-ul cu regizoarea Sanda Manu: 28 noiembrie 2013, ora 17.00.

4. Predare proiect complet: 10 decembrie 2013.

5. Nu se vor putea inscrie in concurs premiantii editiilor anterioare. Acestia pot participa, daca doresc, doar in sectiunea speciala - fara premiere.


Formular de inscriere (data limita 20 noiembrie 2013).

Formularul de inscriere la concurs se va trimite completat (toate rubricile) la adresa fundatia@lowendal.org cu subiectul "Inscriere Concurs scenografie 2013".

Formular-inscriere-concurs-scenografie-Lowendal-2013.

Formularele incomplete nu vor fi luate in considerare.


Workshop cu Sanda Manu

La invitatia Fundatiei Lowendal, Doamna Sanda Manu, reputata regizoare si exceptionala profesoara a mai multor generatii de actori, va sustine in ziua de 28 noiembrie 2013, ora 17.00, un workshop pentru cei care s-au inscris (pina la data de 20 noiembrie 2013) la "Concursul National de Scenografie George Lowendal 2013".

Obiectivul acestui workshop este familiarizarea concurentilor cu dramaturgia lui William Shakespeare, si in special, cu piesa Hamlet, pe baza analizei dintr-o perspectiva complexa (actoriceasca, regizorala si scenografica) a multiplelor modalitati in care poate fi abordat acest text.

Cunoasterea (lectura prealabila) a piesei este o conditie obligatorie pentru participarea la workshop.
NB. Workshopul este disponibil doar pentru participantii din Bucuresti.Proiect complet (data limita predare proiect: 10 decembrie 2013)


Fiecare concurent va prezenta un dosar cu proiectul complet, continand:

- planse reprezentand schite de atmosfera, schite de costum pentru personajele principale, desene tehnice
(plan cotat, desfasurari, detalii mobilier, etc.) care sa se limiteze la o suprafata de simeza de 1,50 x 1,50 m.

- o macheta a decorului la scara 1:20 construita pe un suport rigid (PAL sau MDF), cu dimensiunile maxime de 50 x 70 x 40 cm.

Sunt acceptate pentru sustinerea conceptului (iluminare, efecte vizuale, proiectii etc.) fotografii / printuri format A5.

Concurentii vor lua in considerare planul scenic al Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti - Sala Studio.

Participantii inscrisi pe baza formularului de inscriere, vor primi pe email, planurile salii Studio ale Teatrului National din Bucuresti.

Toate lucrarile inscrise in competitie vor face obiectul unei expozitii organizate la sediul Fundatiei Lowendal din Bucuresti, in perioada 13 - 20 decembrie 2013, program de vizitare luni-vineri, orele 10.00-18.00.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

354 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by