Cel de-al doilea concert al Stagiunii de Jazz, organizat de Radio România Cultural, Orchestrele și Corurile Radio România şi Teatrul Act (Calea Victoriei nr. 126), la iniţiativa binecunoscutului baterist Vlad Popescu, va avea loc miercuri 13 noiembrie 2013, la ora 19,00.

What a wonderful world la Stagiunea de JazzFoto: Teatrul Act

Trioul permanent al stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie) şi invitatul lor, trompetistul Sebastian Burneci, vor pleda sonor pentru reamintirea muzicii semnate Louis Armstrong.

Titlul concertului „What a wonderful world” (compoziţia lui Bob Thiele şi George David Weiss), unde urmele jazzului său inconfundabil abia dacă mai persistă aici, va reuni în spaţiul intim al Teatrului Act din Bucureşti, cele mai cunoscute teme cu care Armstrong a dominat mapamondul.

„Dacă cineva ar trebui să poarte numele de Domnul Jazz acesta ar fi Louis Armstrong. El a fost întruchiparea jazz-ului şi aşa va rămâne. El e ceea ce numim un standard american, un american original” sunt vorbele Ducelui Ellington despre Armstrong, muzicianul care până la finalul existenţei sale şi-a dovedit statutul de „părinte al jazz-ului”, influenţa sa, ca artist dar şi ca o personalitate a culturii universale, rămânând, până în zilele noastre, intactă. O legendă născută pe străzile New Orleans-ului atât de drag lui, de unde trompetistul „Satchmo” (poreclă ce provine de la prescurtarea expresiei „Satchel mouth” care făcea referire la dimensiunile gurii lui Armstrong) a plecat pentru a cucerii lumea cu stilul lui interpretativ. Ca vocalist, de asemenea, Louis Armstrong a fost un inventator. „Scat-ul” – arta de a crea un stil instrumental prin improvizaţii vocale aparţinându-i.

„Niciodată nu am încercat să dovedesc ceva, tot timpul am fost preocupat doar să ofer un spectacol pe cinste. Viaţa mea înseamnă muzica mea, tot timpul a fost pe primul plan, dar muzica nu valorează nimic dacă nu o poţi oferi publicului. Trebuie să trăieşti pentru public pentru că acesta e motivul pentru care te afli în faţa oamenilor”... cuvintele lui Armstrong, un deziderat şi al protagoniştilor serii din 13 noiembrie 2013...

Cea de-a patra editie a Stagiunii de Jazz s-a deschis miercuri, 16 octombrie 2013 cu un concert dedicat lui Bill Evans.