Piesa de teatru Femeia ca un câmp de luptă de Matei Vişniec, va fi jucată în premieră în Belgia pe scena centrului cultural Espace Senghor din Bruxelles, în serile de 7, 8 şi 9 noiembrie 2013, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Femeia ca un câmp de lupt, de Matei ViniecFoto: Afis spectacol

Textul percutant semnat de Matei Vişniec reflectă realitatea extrem de dură a războiului din Bosnia, iar Maria Hossenlopp reuşeşte să pună în scenă tensiunile şi experienţele inumane la care supuse cele două personaje. Victime ale barbariei umane, dialogurile apăsătoare dintre cele două protagoniste sunt amplificate de percuţiile vocale ale beatboxer-ului într-un spectacol de înaltă intensitate.

Spectacolul este o producţie a companiei La Loba, în parteneriat cu Teatrul de la Place Liège şi centrul cultural Espace Senghor.

Matei Vişniec (n. 29 ianuarie 1956, Rădăuţi), dramaturg, poet şi jurnalist român, stabilit la Paris, este unul dintre cei mai prezenţi autori dramatici contemporani pe scenele de teatru din lume.

Institutul Cultural Român Bruxelles a iniţiat un parteneriat cu centrul cultural Espace Senghor care vizează promovarea teatrului şi a cinematografiei româneşti.