La cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor din Praga (Cehia), Opera Comica pentru Copii a obţinut sâmbătă, 2 noiembrie 2013, cea mai înaltă distincţie: Certificat de Excelenta. Teatrul bucureştean a participat la evenimentul internaţional cu două momente artistice etno, inspirate din folclorul şi tradiţiile noastre populare: „Bătuta Moldovenească” şi „Cu gândul la plaiurile natale”.

Artistii Operei Comice Pentru CopiiFoto: Opera Comica

Au fost aplaudaţi de publicul entuziasmat de prestaţia lor balerinii Operei Comice Pentru Copii şi tinerele vedete ale teatrului: Roberta Enişor, Jennifer Dumitraşcu, Bogdan Şerban, Oana Şerban, Lucia Racoveanu ş.a.

Printre ţările participante s-au aflat: Rusia, Indonezia, India, Polonia, Grecia, Turcia, Suedia, Italia, Croaţia ş.a.

Succesul Operei Comice pentru Copii la Praga este o nouă confirmare a valorii artiştilor săi, după ce, la începutul acestei toamnei, instituţia a revenit din turneul întreprins în Turcia şi Bulgaria la festivaluri de profil cu cele mai importante premii. Prezenţa teatrului peste hotare, primită cu multă apreciere şi onorată cu distincţii în competiţii este deja una tradiţională: reuşita de la Praga se adaugă acum la cele 20 distincţii internaţionale şi 30 naţionale aflate deja în palmaresul OPEREI COMICE PENTRU COPII.