Sarbatorirea a 85 de ani de la infiintarea radioului public romanesc prilejuieste reintalnirea ascultatorilor Radio Romania Cultural cu unul dintre cei mai indragiti si cunoscuti oameni de radio, o personalitate a carei voce a fost, ani de-a randul, amprenta radioului public: Paul Grigoriu, informeaza Radio Romania Cultural, intr-un comunicat de presa.

Paul GrigoriuFoto: Radio Romania Cultural

In saptamana aniversara 28 octombrie - 1 noiembrie, la emisiunea Vorba de Cultura, in fiecare zi de luni pana vineri de la ora 12, Attila Vizauer, la randul sau o voce remarcabila a radioului public, va sta de vorba pe larg cu Paul Grigoriu despre frumusetea si misterul radioului, despre statura exceptionala a radioului public, despre profesionalism, vedete dar si vedetism, momentele grele din cariera, tenacitate si puterea exemplului, despre impliniri, realizari, despre proiecte dar si despre carti, despre nevoia lecturii si bucuria scrisului sau altfel spus despre o viata dedicata radioului.

Paul Grigoriu

Paul Grigoriu

Foto: Radio Romania Cultural

"Vreun an nici nu am inteles despre ce este vorba. Cand am inteles cu adevarat despre ce este vorba, am innebunit. Si am facut-o cu pasiune. Am facut aceasta meserie de-am innebunit (...)Cred ca au trecut patru sau cinci ani pana cand am simtit ca-mi gasisem drumul. Pentru mine, radioul a insemnat munca foarte multa si mare dragoste de cladirea aceea din Strada General Berthelot si de tot ceea ce se petrecea inauntru. Desi am avut propuneri foarte avantajoase, nu am regretat nici o secunda ca nu am parasit Radio Romania, am simtit ca-i sunt dator radioului public cu toata devenirea mea", marturiseste Paul Grigoriu

In luna noiembrie 2013 la Editura Casa Radio va aparea audio-book-ul "G de la Gugiumeni. Falsa monografie" de Paul Grigoriu.

Asadar 5 ore in 5 zile consecutive, la pranz, Paul Grigoriu invitat pe toate frecventele din tara in FM ale Radio Romania Cultural.