Victor Rebengiuc si Tiberiu Soare vor deschide stagiunea Orchestrei Nationale Radio cu un spectacol ce va avea loc pe 11 octombrie, incepand cu ora 19.00. Repertoriul serii cuprinde doua compozitii romantice indragite de melomanii de pretutindeni. Prima este Concertul nr. 1 in sol minor pentru vioara si orchestra semnat de compozitorul german Max Bruch, cea mai populara creatie a artistului. In a doua parte a serii, spectatorii vor putea aculta selectii din cele doua suite Peer Gynt, asternute pe portativ de marele compozitor norvegian Edvard Grieg. Lucrarea a fost compusa la propunerea dramaturgului Henrik Ibsen, pentru premiera piesei de teatru cu acelasi titlu.

Tiberiu SoareFoto: Virgil Oprina

Tiberiu Soare deschide astfel cea de-a doua stagiune in pozitia sa de dirijor principal al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, mult apreciatul muzician desfasurandu-si activitatea ca dirijor din anul 1999.

Pentru Orchestra Nationala Radio a asigurat conducerea muzicala a numeroase concerte si inregistrari. Printre cele mai importante si recente realizari ale sale alaturi de ansamblu se numara: pregatirea pentru participarea la Festivalul International „George Enescu”, succesul de la Shanghai Spring International Music Festival (mai 2013), concertul integral Mozart prezentat in cadrul festivalului Balchik Classic Days (iulie 2013). In lunile octombrie si noiembrie va dirija la Praga, München si la Paris - Palatul Versailles.

Partitura lui Bruch va fi animata de tanarul violonist Lorenzo Gatto. Acesta a inceput studiul viorii inca de la varsta de cinci ani, iar la 12 ani a fost admis la Conservatorul Regal de Muzica din Bruxelles. Distinctia « Rising Star », primita pentru activitatea din stagiunea 2010-2011, l-a propulsat pe mari scene ale lumii muzicale precum Birmingham Symphony Hall, Cité de la Musique (Paris), Musikverein (Viena), Concertgebouw (Amsterdam), din Barcelona, Baden Baden, Hamburg, Köln, Luxembourg, Atena. A colaborat cu New Russia Orchestra, Filarmonica din Rotterdam si va fi rezident la Palais des Beaux-Arts in Bruxelles.

Biletele la spectacol sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Radio.​