In perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Malaicu-Hondrari isi va intilni cititorii din Bucuresti, Bistrita, Cluj, Brasov si Sibiu, cu prilejul lansarii noului sau roman, Lunetistul, aparut de curind in colectia “Ego. Proza” a Editurii Polirom, si in editie digitala. In cadrul prezentarilor vor avea loc lecturi, discutii si sedinte de autografe.

Marin Malaicu-Hondrari: LunetistulFoto: Polirom

Marin Malaicu-Hondrari este autorul bestsellerului Apropierea (Cartea Romaneasca, 2010), in curs de ecranizare in regia lui Tudor Giurgiu, precum si a volumului Cartea tuturor intentiilor (Cartea Romaneasca, 2008, editia a II-a), “o carte curata, puternica intelectual, a unui om care a trait fapte nebunesti si a avut forta sa le noteze la rece. E cartea care ne imbogateste azi si pe noi, cei ce iubim cu adevarat literatura.” (Mircea Cartarescu)

Cu acest nou roman, Marin Malaicu-Hondrari renunta la prudenta si se expune riscurilor, asa cum Lunetistul renunta la precautii, iese din ascunzatoare si incearca sa-si traiasca viata.

In Camarile, o insula aflata in plin razboi, un baietel, Carlos, se strecoara in ascunzatoarea unui lunetist pentru a-l ruga sa duca o scrisoare unei femei din Romania. Lunetistul descopera ca femeia cu pricina e o iubita de-a lui din tinerete, o femeie stranie, de un erotism tulburator. Intilnirea cu ea reinvie trecutul lor comun, de la adolescenta in comunism pina la alegerea ei de a trai cu un alt barbat, care ii oferea o altfel de viata. In acelasi timp, lunetistul isi da seama ca viata lui a ramas blocata intr-o relatie iluzorie, de care trebuie sa se elibereze. Desi constient de acest lucru, ani de zile continua sa ramina prizonierul acelei povesti de iubire, pina cind o intilneste pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuala, care pe nesimtite ii schimba viata. La fel, se schimba radical si viata lui Carlos, de la un baietel orfan, adoptat financiar de o romanca, la un tinar scriitor care invata sa-si domine viitorul incert.

Marin Malaicu-Hondrari s-a nascut la 29 ianuarie 1971, in Sangeorz-Bai. A publicat Zborul femeii pe deasupra barbatului (poeme, Eikon, 2004, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), Cartea tuturor intentiilor (roman, Vinea, 2006; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2008), Apropierea (roman, Cartea Romaneasca, 2010) si La doua zile distanta (poeme, Charmides, Bistrita, 2011, premiul revistelor Poesis International si Transilvania).

A scris in colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul dupa romanul Apropierea.

Programul evenimentelor :

Bucuresti

Joi, 3 octombrie, ora 19.00, la Libraria Bastilia Pta Romana nr. 5)

Invitati: Laura Albulescu si Radu Paraschivescu

Partener: Librarium Grup

Bistrita

Marti, 8 octombrie, ora 18.00, la Cafeneaua Plan B (strada Spiru Haret nr. 2)

Invitat: Dan Coman

Partener: Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud

Cluj

Miercuri, 9 octombrie, ora 17.00, la Libraria Book Corner din Cluj (Bdul Eroilor nr. 15)

Invitati: Florin Bican si Stefan Manasia

Miercuri, 9 octombrie, ora 19.00, la Cafeneaua Insomnia din Cluj (Str. Universitatii nr. 2), Clubul de lectura “Nepotu’ lui Thoreau”

Invitat: Valentin Derevlean

Parteneri: Librarium Grup, Clubul de lectura “Nepotu’ lui Thoreau”, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Cluj

Brasov

Joi, 10 octombrie, ora 18.00, la Libraria "St. O Iosif" din Brasov (Str. Muresenilor nr. 14)

Invitati: Andrei Bodiu si Adrian Lacatus

Parteneri: Facultatea de Litere, Universitatea "Transilvania" Brasov, Libris Brasov

Sibiu

Simbata, 12 octombrie, ora 18.00, la Libraria Humanitas "Constantin Noica" din Sibiu (Str. Nicolae Balcescu nr. 16)

Invitat: Radu Vancu