Spectacolul Noi 4 scris de Lia Bugnar si regizat de Dorina Chiriac, cu actorii Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache si Marius Manole se va juca marti, 1 octombrie, de la ora 21:00 la Green Hours, Calea Victoriei, nr 120. Pentru rezervari trimiteti un email la teatru@greenhours.ro sau apelati numarul de telefon 0788 452 485.

Noi 4Foto: Adi Bulboaca

"Noi 4 e o poveste despre voi 5 (patru pe scena - Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Marius Manole, Dorina Chiriac in rol de regizor). Intr-un punct oare care al povestii - fie cea pe care actorii o interpreteaza, fie al repetitiei in care esti un fel de martor-cheie, povestea devine a oricaruia. Cred ca cel putin o femeie (daca nu toate) au fost in postura femeii senzuale si misterioase, care iubeste un porc care o inseala. Chiar daca porcul e mic de statura, cu un inceput de chelie si un pic de burtica. Si probabil toti am avut momente in care am afirmat ceva cu zambetul pe buze, pentru ca ¬ in realiate ¬ sa ne gandim la exact opusul frazei. Faptul ca Maria si Ilinca le pun pe scena in fata noastra e doar un plus de realitate. Spusa cu zambetul pe buze.

Noi 4e un pretext de spectacol in spectacol. O poveste cu iz de telenovela, spusa in cadrul unei repetitii. Actorii sunt personajele piesei sau sunt doar actorii. Uneori, e greu sa mai faci diferenta daca cel care face o criza de nervi e personajul sau actorul. Ceea ce te duce cu gandul - imediat - la cate fete poti juca in decurs de 10 minute. Daca faci parte din Noi 4, vei vedea ca multe. Momentul crizei de nervi si exploziei de personalitate a Mariei, urmata de plecarea lui Manole de pe scena si de alta criza (cea a ratarii unui spectacol si a momentului-cheie) venita din partea Ilincai e de un haos absolut. Aproape ca te intrebi daca asa e spectacolul sau chiar se destrama piesa sub ochii tai. Revenirea lui Manole te intoarce in piesa-telenovela. Printre rasete si evadari, isi face loc monologul unei copilarii singuratice. Stii ca e o scena dintr-o piesa (aceea piesa cu buget redus la a carei punere in scena asisti) si, chiar si asa, taci. Inainte sa ai lacrimile in coltul ochiului, realitatea revine.

Pe scurt avem asa: femeia casatorita de multi ani cu El (Victor - Manole). Cel mai minunat barbat pentru Ea (Maria). El o inseala pe Ea cu prietena cea mai buna (Ilinca). Aparent, exista si o a treia Ea (Lia - Otilia). Cea de-a treia ea este, din punctul meu de vedere, elementul care face diferenta intre o telenovela oarecare si o piesa pe care o indragesti. Personajul scos din canalele Bucurestiului (arata ca ele, vorbeste ca ele) este mama pierduta. In piesa pe care o repeta actorii. Altfel, e doar personajul colorat care vede lucrurile in alb-negru si le prezinta ca atare. Acel personaj caruia ii ducem lipsa toti din cand in cand la nivel personal. Si care te face sa razi" (Oana Duma, sareadinbucate.wordpress.com)