Doua festivaluri importante romanesti, "Sonoro" - festival de muzica de camera si "Making Waves" - festivalul filmului romanesc de la New York, organizeaza o strangere de fonduri in beneficiul celor doua evenimente sub forma unei licitatii.

Licitatie pentru cinema-ul romanescFoto: Hotnews

Evenimentul se va desfasura pe 1 octombrie la Palatul Cercului Militar National din Bucuresti, incepand cu ora 19 (detalii aici). In cadrul licitatiei vor fi puse in vanzare mai multe obiecte din filmele emblematice ale Noului Val. Maestrul de ceremonii va fi Andi Vasluianu, obiectele fiind donate de Vlad Ivanov, Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil sau Luminita Gheorghiu.

Probabil cel mai ispititor "obiect" licitat va fi o cina in doi cu actorul Vlad Ivanov (roluri in 4 luni, 3 saptamani si 2 zile si in Politist, adjectiv). Vor fi licitate si obiecte din recuzita unor filme precum Pozitia Copilului (castigatorul Ursului de Aur 2013), Restul e tacere (Nae Caranfil), Despre oameni si melci (Tudor Giurgiu) sau Politist, adjectiv (Corneliu Porumboiu). In cadrul licitatiei va avea loc si un concert Sonoro, cu Alexandra Bobeico la vioara si Razvan Popovici la viola.

Making Waveseste cel mai important festival din Statele Unite dedicat exclusiv cinematografiei romanesti. Se afla deja la cea de-a opta editie, anul trecut participand peste 3000 de spectatori.Festivalul Sonoro de muzica de camera se va desfasura la Bucuresti, Iasi si Cluj in perioara 1-17 noiembrie 2013. Tema din acest an este "UP", anul trecut festivalul avand peste 8000 de spectatori.