"Imi place sa am o relatie cu publicul meu si imi place sa fiu apropiat de public atata timp cat nu se incalca niste granite ale bunului gust. Dar nu sunt pentru imaginea actorului care e undeva pe scena si care ramane acolo, desi asta e fascinant. E bine sa cobori printre oameni", spune Marius Manole intr-un interviu Hotnews.ro care a urmatintalnirii sale online cu cititorii. La inceputul noii stagiuni teatrale, vedeta incontestabila a tinerei generatii de actori s-a aflat pentru a doua oara fata in fata cu spectatorii sai prin intermediul Hotnews. Marius Manole repeta intens pentru "Revizorul", spectacol ce va avea premiera pe 6 octombrie, la TNB, si in care joaca rolul principal, alaturi de Mihai Constantin. Vor urma un musical si noi spectacole in care va juca alaturi de Rodica Mandache, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu sau Marian Ralea. "E de jucat, slava Domnului!", spune el. Despre noile sale proiecte din stagiunea care sta sa inceapa, despre faptul ca e "foarte mandru ca ne-am trezit si ca am iesit in strada in numar atat de mare pentru ca politicienii trebuie sa tina seama si de alegerile poporului si de parerea noastra" si despre asumarea greselilor - "nu e vina cainilor ca sunt atat de multi pe strada, e vina oamenilor care i-au lasat sa se inmulteasca, e vina autoritatilor care n-au facut nimic" - intr-un interviu Hotnews.ro cu Marius Manole.

Marius ManoleFoto: HotNews.ro

Marius, esti pentru a doua oara la noi la intalnire online.

Da, da, cred ca ultima oara am fost acum 6 ani sau 5 ani...

4 ani am numarat eu.

4 ani? 4 ani au trecut.

As vrea sa te intreb cum te-ai simtit, cum ti s-au parut intrebarile cititorilor.

Destul de decente. Acum nu stiu daca voi ati dat drumul la toate intrebarile, banuiesc ca erau si oameni care ma injurau dar nu le-ati permis voi sa... Nu, cica nu. Ei, cu atat mai bine. Bine, mie imi place sa am o relatie cu publicul meu si imi place sa fiu apropiat de public atata timp cat nu se incalca niste granite ale bunului gust. Dar nu sunt pentru imaginea actorului care e undeva pe scena si care ramane acolo, desi asta e fascinant. Dar e bine sa cobori printre oameni si sa vezi care sunt doleantele, care sunt plangerile, care sunt reprosurile care ti se aduc, ca pana la urma, vrei nu vrei, esti o figura publica si atunci cumva esti judecat la fiecare pas. Noi mai putin, actorii, mai mult cei care apar la televizor.

Am vorbit si la intalnirea online, dar hai sa mai reluam proiectele tale noi, premierele de la inceput de stagiune.

O sa debuteze stagiunea cu o premiera la Teatrul National, "Revizorul" in regia lui Felix Alexa, cu Mihai

Marius Manole

Marius Manole

Foto: HotNews.ro

Constantin si cu Ana Ciontea, spectacol care face parte dintr-un proiect mai larg, care se numeste "Acelasi autor, acelasi actor, acelasi regizor", adica acelasi Gogol, acelasi Marius Manole si acelasi Felix Alexa. Face parte din proiect alaturi de alt spectacol, care se numeste "Insemnarile unui nebun", care se joaca deja la ArCub, a avut premiera anul asta, si acum o sa il jucam pe 29 si 30 septembrie. Dupa care voi face un spectacol, un musical cu Lia Bugnar, pe textul Liei Bugnar, cu foarte multi actori buni, unde muzica e facuta de Vlaicu Golcea si Ada Milea, speram noi, nu stim inca exact. Dupa care voi face un spectacol cu Chris Simion, intr-o distributie foarte buna, cu doamna Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu si Marian Ralea, o dramatizare dupa romanul lui Mathias Malzieu, "Mecanica inimii", care se va intampla la Teatrul Bulandra. Si vom mai face un spectacol, cu Rodica Mandache si Medeea Marinescu la Godot, al carui producator va fi Godot-ul, teatru independent, si mergem in continuare cu spectacolele "Oscar si tanti Roz", "Ivanov", "Crima si pedeapsa" - 15, 16, 17 octombrie. E e de jucat, slava Domnului! Va spun pentru ca e important ca oamenii sa vina la teatru si eu tin foarte tare ca tinerii sa vina la teatru si bucuria noastra mare e atunci cand vedem salile pline pentru ca alte bucurii n-avem.

Dincolo de teatru, am vazut ca esti din ce in ce mai implicat in cauze sociale. Esti foarte activ pe contul tau de Facebook, te-am vazut si la protest in Piata Universitatii.

Da, la Rosia Montana. Uniti, salvam Rosia Montana! Da, pentru ca sunt foarte mandru ca ne-am trezit si ca am reusit sa iesim in strada si ca am iesit in numar atat de mare pentru ca politicienii trebuie sa tina seama si de alegerile poporului si de parerea noastra pentru ca pana la urma sunt acolo datorita noua, pentru ca noi am dat un vot si ei trebuie sa stie ca acel vot se pierde foarte usor daca nu suntem consultati si daca nu ni se indeplinesc anumite cerinte. In continuare sunt pentru a nu ne vinde tara si a ne pastra bunurile, resursele umane si naturale in tara. In continuare spun "NU" eutanasierii cainilor. Stiu ca aici multi or sa ma condamne sau or sa ma arate cu degetul. Foarte bine, imi asum lucrul asta. Nu se poate sa ajungem la crima, nu se poate sa fim un popor care sa isi omoare cainii. Nu e vina lor ca sunt pe strada, am mai spus asta. Acum omoram cainii, dam vina pe ei. Ce s-a intamplat cu Ionut e regretabil si nu cred ca e cineva care sa spuna ca... e ceva monstruos ce s-a intamplat, dar cred ca a venit momentul sa ne asumam greselile. Adica nu e vina cainilor ca sunt atat de multi pe strada, e vina oamenilor care i-au lasat sa se inmulteasca, e vina autoritatilor care n-au facut nimic, si daca n-ar fi fost moartea lui Ionut, probabil ca nimeni nu s-ar fi sesizat atat de violent impotriva cainilor care erau deja pe strada, erau foarte multi. Trebuie facute adaposturi pentru caini, trebuie avut grija de ei. Exista acum, ceea ce eu am facut, adoptia la distanta - sa mergi sa iti alegi 5 caini, sau 10 sau cat poti tu, sa le platesti hrana, vaccinul si castrarea. Cred ca trebuie sa fim un popor civilizat si nu cred ca trebuie sa apelam la crima ca sa ne rezolvam problemele. Repet, acum dam vina pe caini. Maine, cand o sa terminam cu cainii, o sa dam vina pe oameni si o sa incepem sa ne omoram intre noi. Asta nu e ceva bun.

E frumos ca faceti asta la Hotnews, cu intalnirile online cu oamenii, pentru ca in alta parte nu prea avem unde sa ne intalnim cu spectatorii si asta e un lucru foarte bun. Eu insumi urmaresc chestia asta si ma bucur ca se intampla la Hotnews.