Dupa Brasov, Tg Mures si Turda turneul Duelul Viorilor va ajunge pe 27 septembrie, la Craiova, oraşul natal al violonistului Liviu Prunaru. Publicul craiovean se va putea bucura de o competiţie a sunetului şi armoniei a două viori de colecţie Stradivarius şi Guarneri şi a doi artişti de talie internaţională care le mânuiesc cu măiestrie: Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, arbitraţi de pianistul Horia Mihail.

Duelul viorilor la Brasov: foto Virgil OprinaFoto: Radio Romania

Cea de-a treia ediţie a turneului naţional ”DUELUL VIORILOR” se desfasoara între 23 septembrie şi 4 octombrie în 8 oraşe din România.

„A fost special în fiecare oraş, dar cu atât mai mult la Craiova, acasă la mine, unde în sală erau multe feţe cunoscute. Am simţit că interpretez pentru familie, pentru prieteni. Este întotdeauna o mare bucurie să cânt în ţara mea” declara Liviu Prunaru după recitalul de la Craiova din cadrul celei de-a doua ediţii a turneului.

Mii şi mii de spectatori au venit să asiste la cele două ediţii precedente ale turneului Duelul Viorilor: Stradivarius versus Guarneri şi au constatat că, atunci când arcuşurile s-au încrucişat, rezultatul a fost unul atât de frumos şi melodios, sunetul atât de pur şi cristalin, măiestria celor doi violonişti atât de mare, încât practic iubitorii muzicii de calitate au fost singurii câştigători. Publicul a fost cel care a umplut până la refuz sălile, care peste tot a primit artiştii ca pe adevărate vedete şi tot el cel care şi-a dorit şi o a treia rundă.

Coordonatele Turneului Duelul Viorilor, editia a III-a:

23 SEPTEMBRIE, Braşov, Sala Complexului Militar, ORA 20.30

24 SEPTEMBRIE, Târgu Mureş, Palatul Culturii, ora 19.00

25 SEPTEMBRIE, Turda, Teatrul Municipal, ora 19.00

27 SEPTEMBRIE, Craiova, Sala Filarmonicii, ora 19.00

28 SEPTEMBRIE, Piteşti, Casa de Cultură, ora 19.00

30 SEPTEMBRIE, Iaşi, Opera Naţională Română, ora 19.00

1 OCTOMBRIE, Bacău, Ateneu, ora 19.00

4 OCTOMBRIE, Bucureşti, Sala Radio, ora 19.00

Biletele se pot achiziţiona de la casele de bilete ale sălilor în care se vor desfăşura recitalurile, iar în Bucureşti şi prin www.bilete.ro.