Cunoscutul regizor, scenarist si actor Geo Saizescu a decedat luni seara la varsta de 81 de ani, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti. Regizorul suferea de mai mult timp de grave probleme pulmonare.

Geo SaizescuFoto: geosaizescu.webs.com

Geo Saizescu s-a nascut pe 14 noiembrie 1932 in com. Prisaceaua, judetul Mehedinti. printre cele mai importante filme ale sale se numara:

Doi vecini (1958)

Un suras in plina vara (1963)

Dragoste la zero grade (1964) (in colaborare cu Cezar Grigoriu)

La portile pamantului (1965)

Balul de sambata seara (1967)

Asta seara dansam in familie (1972)

Pacala (1974)

Eu, tu, si... Ovidiu (1978)

Santaj (1980)

Grabeste-te incet (1981)

Secretul lui Bachus (1984)

Sosesc pasarile calatoare (1984)

Secretul lui Nemesis (1987)

Harababura (1990)

Calatorie de neuitat (1994) (serial TV)

Pacala se intoarce (2006)

De asemenea, Geo Saizescu a jucat in numeroase filme, intre care "S-a furat o bomba", "Asta seara dansam in familie", "Pacala", "Eu, tu si Ovidiu", "Saltimbancii", "Grabeste-te incet", "Santaj", "Buletin de Bucuresti", "Pe malul stang al Dunarii albastre", "Fram", "Sosesc pasarile calatoare", "Secretul lui Bachus", "Secretul lui Nemesis", "Casatorie cu repetitie", "Harababura", "A doua cadere a Constantinopolului", "Milionari de weekend" si "O secunda de viata", potrivit Mediafax.

Dupa cum singur declara, si-a iubit toate filmele, niciunul nefiind mai presus decat altul si singurul sau regret a fost acela ca nu a facut mai multe pelicule.

De asemenea, Geo Saizescu a fost un pedagog renumit si si-a dorit mereu sa impartaseasca arta cinematografica mai tinerilor sai colegi. A scris cartile "Jurnalul unui batran lup de cinema" si "Pacala se intoarce si.. ramane!".

A primit numeroase premii si distinctii, intre care si premiul de excelenta al Festivalului International de Film Comedy Cluj.