Poezia românească revine în transportul în comun din Bruxelles, în cadrul proiectului european Transpoesie. Călătorii belgieni sau străini vor putea citi poemul Speranţa al lui Ion Mureşan în română, franceză şi neerlandeză (traduceri de Luiza Palanciuc şi Jan H. Mysjkin). ICR Bruxelles participă a treia oară consecutiv la acest proiect.

TranspoezieFoto: ICR

Proiectul Transpoesie, organizat de EUNIC Bruxelles (reţeaua europeană a institutelor culturale naţionale din Bruxelles), reuneşte anul acesta poezii din 25 de ţări, pe care publicul din Bruxelles va avea ocazia să le citească în mijloacele de transport în comun sau să le asculte în serile de poezie organizate cu ocazia evenimentului. Festivalul începe pe 26 septembrie, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, şi celebrează multiculturalismul şi multilingvismul european.

Din 26 septembrie până în 26 octombrie, poemele vor fi expuse la Galeria Anspach. În 26 septembrie la sediul Casei Internaţionale a literaturii Passa Porta şi în 17 octombrie la Institutul Balassi, vor fi organizate seri literare şi lecturi de poezie în prezenţa poeţilor din 13 ţări, informeaza ICR Bruxelles.

Transpoesie este o experienţă care permite călătorilor să descopere creaţiile artiştilor internaţionali şi să îşi transforme cotidianul într-o sursă de inspiraţie.