Spectacolul de teatru "7 dintr-o lovitura", scris si regizat de Lia Bugnar, cu actorii Ilinca Manolache, Anghel Damian, Catalin Babliuc, Lia Bugnar, Andrei Runcanu, Nicoleta Lefter, Marius Manole si Maria Obretin, va avea loc vineri, 20 septembrie, ora 22:00 la Godot Cafe Teatru, strada Blanari nr 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numerele de telefon 021 31 61 682 si 0736 414 244.

7 dintr-o lovituraFoto: Catalina Flaminzeanu

"Sapte oameni complet diferiti sunt inchisi in studioul unei televiziuni. Doar doi dintre ei vor fi alesi sa joace intr-o telenovela. Fiecare incearca sa convinga publicul ca merita sa fie votat, insa, dincolo de aparente, intrezarim demoni (interiori) gata sa-si devoreze adversarii.

Gabi, baiatul Rac, se lauda cu moralitatea sa desavarsita, dar incercarile de a iesi din anonimat poarta amprenta penibilului si ascund o copilarie petrecuta in fata televizorului. Nick pretinde ca a venit ca sa se distreze. Si o face, razand de pe marginea prapastiei, pana cand zambetul ii paraseste chipul si lasa locul unei tristeti de arlechin uitat. Clara este harpista ingenua in stare sa faca dragoste in direct ca sa-si permita o harpa noua. Bobo, bisnitar si baiat dur, ajunge sa-i ceara iertare bunicii pentru ca s-a dezbracat in fata lumii. Fefe este toxicomana si fuge de o relatie esuata. In realitate, vrea sa o recucereasca pe fosta ei iubita pentru care nutreste sentimente contradictorii. Luca mediteaza la problemele fluturilor daltonisti, dar firea boema nu-i este de folos ca sa impiedice evacuarea din casa unde a locuit cu parintii o viata intreaga. Oportunista Ema ar face orice ca sa castige. Numai ca siguranta de sine afisata nonsalant mascheaza o frica morbida de saracie.

Marina, producatoarea emisiunii, este papusa cu parul ravasit manuita in secret de un Big Brother vulgar si sadic. Celebritatea se plateste scump (chiar si cu un lantisor inghitit fortat), insa Marina nu se mai poate elibera din cercul vicios al audientei cumparate cu umilinta. Ea s-a transformat deja in vocea stridenta si artificiala a unui sistem corupt.

Concurentii privesc spre viitor prin gaura cheii. Fiecare isi doreste sa deschida usa catre fericire; din pacate, cu totii adorm in prag. Suntem (tele)spectatori la un joc de sah cu opt piese, unde orice mutare este menita esecului. Televizorul la care ne uitam nu e niciodata cu adevarat aprins, dar umbrele umane care se perinda pe ecran sunt mai vii si mai dureroase ca orice reality show. Camera unde sunt sechestrati cei sapte devine un spatiu claustrant al depersonalizarii. Ei sunt invinsi, in cele din urma, de propriul ecou ce rasuna fara speranta in universul steril al inghititorilor de suflete. Peretii amenintatori din cosmarul lui Fefe se strang de fapt peste toata lumea, ca o caracatita infometata.

Un decor simplu, format din sapte scaune - numar demistificat - este completat perfect de jocul luminilor de reflector si al intunericului in care personajele se retrag, ca mai apoi sa revina pentru a-si spune povestea." (Teodora Gheorghe, scriitor)