Autoarea serialului de succes Harry Potter, scriitoarea britanica J.K. Rowling, a anuntat ca scrie scenariul unui film derivat din universul aventurilor tanarului vrajitor. Filmul, care va fi primul dintr-o serie, se va intitula "Fantastic Beasts And Where To Find Them", titlul manualului utilizat de Harry Potter si de camarazii sai vrajitori la scoala Poudlard, a mentionat J.K. Rowling pe pagina sa Facebook.

In acest film, produs de Warner Bros, va aparea autorul inventarului animalelor fantastice, zoologul magician Newt Scamander.

In acest fel, scriitoarea britanica debuteaza ca scenarista, la doi ani de la aparitia ultimului dintre cele opt filme ale seriei Harry Potter.

"Am spus intotdeauna ca nu voi intra din nou in lumea vrajitoriei decat atunci cand voi avea o idee intr-adevar entuziasmanta si acum este cazul", a explicat scriitoarea in varsta de 48 de ani.

Ea a precizat ca subiectul filmului nu precede si nici nu este o continuare a seriei Harry Potter, "ci este o extensie a lumii vrajitorilor", adaugand ca povestea incepe la New York, cu 70 de ani inainte de Harry Potter.

J.K. Rowling a vandut peste 450 de milioane de exemplare din seria Harry Potter, al carei ultim episod a fost publicat in 2007.