Enrique Mazzola va dirija Orchestra Nationala d'Ile de France la concertul de sambata, 14 septembrie, din cadrul Festivalului International George Enescu, alaturi de solista Alissa Margulis. Din programul concertului de la Ateneul Roman fac parte J. Sibelius - Concertul pentru vioara in re minor op.47 si H. Berlioz - Simfonia fantastica op. 14.

Enrique MazzolaFoto: Festivalul International George Enescu

Enrique Mazzola este cel mai nou director muzical al Orchestre National d'Ile de France (ONDIF); el ocupa aceasta functie din stagiunea 2012-2013. Unul dintre cei mai dinamici dirijori ai generatiei sale, Enrique Mazzola este expert in interpretarea belcanto-ului, fiind specializat si in lucrari din perioada clasica si de la inceputul Romantismului. Nascut in Spania, intr-o familie de muzicieni, a inceput sa studieze vioara si pianul de mic, iar apoi a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano, in dirijat si compozitie.

Mazzola a dirijat pe scena unor renumite festivaluri europene, conducand si noua productie a Falstaff la Festivalul din Aix-en-Provence; Opernfestspiele din Munchen; Festival de Radio France; Festivalul de Opera Rossini; Bienala de la Venetia; Festivalul de Opera Wexford; Festival de Granada si Festivalul Buxton. Intre 1999 si 2003 a fost director muzical si artistic al Cantiere Internazionale d'Arte din Montepulciano, unde a dirijat multe concerte simfonice si productii noi de opera alaturi de Orchestra Simfonica RNCM.

Enrique Mazzola va dirija Orchestra Nationala d'Ile de France atat vineri, 13 septembrie, solista Claire Marie Le Guay, cat si sambata, alaturi de solista Alissa Margulis, ambele concerte fiind la Ateneul Roman.

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi pe site-ul festivalului.