Miercuri, 11 septembrie 2013 la sala "George Constantin" a Teatrului "Nottara" a avut loc conferinta de presa in cadrul careia institutia de cultura a anuntat deschiderea stagiunii 2013 - 2014. La conferinta, au participat criticul de teatru Marinela Tepus - directorul Teatrul "Nottara", si regizorii Alice Barb si Diana Lupescu.

Deschiderea oficiala a stagiunii va avea loc pe data de 21 septembrie, cu spectacolele Un pic prea intim, la sala "Horia Lovinescu" si Comedie de moda veche, la sala "George Constantin". In aceasta stagiune, ne bucuram atat de premiere, cat si de spectacole jucate cu succes, in ultimii ani si apreciate de publicul larg, din tara si din strainatate.

Noutatile repertoriului sunt cele trei premiere: Matrimoniale de Lia Bugnar, regia: Diana Lupescu; Mobila si durere de Teodor Mazilu, regia: Alice Barb si Un pic prea intim de Raijiv Joseph, regia: Cristi Juncu. Montarile vor iesi la rampa in luna octombrie, in cadrul Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul "Nottara". Regizorii celor trei productii au impartasit o parte din gandurile lor. Jurnalistii prezenti au vizionat fragmentul pus in scena din Matrimoniale, pe care l-au urmarit in lectura, la conferinta de presa din luna iulie.

Un alt eveniment al acestei toamne o constituie prima editie a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va defasura in perioada 12 - 19 octombrie 2013. Manifestarea este organizata cu sprijinul Ministerului Culturii si al UNITER, dar si cu cel al partenerilor si al sponsorilor. "Am creionat un proiect inedit care va cuprinde nu doar spectacole de teatru, ci si lansari de carte, colocvii, spectacole-lectura cu acces liber si un eveniment stradal dedicat tuturor trecatorilor. Timp de opt zile, teatrul va imbraca "haine de festin", cu scopul de a revitaliza comedia bulevardiera", declara Marinela Tepus. Festivalul propune doua sectiuni. Prima sectiune, cea competitiva, a fost denumita emblematic "Criza teribila, monser!", pentru ca, in cadrul acesteia, vor intra in competitie spectacolele, din mai multe tari, concepute pe tematica (prea prezenta, prea cunoscuta) a crizei. Cu alte cuvinte, se incearca ilustrarea prin teatru a unui subiect de actualitate: criza de orice tip (economica, sociala, politica, sexuala sau identitara). A doua sectiune, "Bulevardul Comediei", prezinta, pe langa spectacole de succes si premiere ale teatrului gazda, si comedii bulevardiere ale unor teatre invitate.

Mai multe detalii despre proiectele acestui an le gasiti in comunicatul de presa din atasament. Tot aici, se afla si repertoriul lunii septembrie, programul festivalului, descrierea celor trei premiere din luna octombrie, dar si cateva fotografii de la conferinta de presa de astazi.