Manastirea "Buna vestire" din comuna Gradinari, judetul Olt, a infiintat in aceasta localitate, sub patronajul Mitropoliei Olteniei, o scoala gimnaziala de excelenta unde vor putea studia gratuit, incepand din acest nou an scolar, fetele orfane si din familii fara posibilitati materiale, potrivit Agerpres. Elevele vor studia matematica, arhitectura si limbi straine, dar vor face si cursuri practice de bucatarie, croitorie, patiserie si infirmerie.

Scoala de Fete "Buna Vestire" din Gradinari va avea circa 25 de locuri si va fi o institutie de invatamant de elita care urmareste sa dea posibilitate elevelor care au absolvit clasa a IV-a si doresc sa se inscrie aici in clasa a V-a sa-si dezvolte aptitudinile intelectuale si practice in domenii diverse, in special matematica si arhitectura, potrivit informatiilor prezentate de Biroul de Presa al Mitropoliei Olteniei si citate de Agerpres.

Concomitent cu pregatirea de baza, elevele vor avea posibilitatea sa urmeze cel putin patru cursuri de pregatire pentru viata: bucatarie, patiserie, croitorie si infirmerie. Elevele acestei scoli, provenite din familii sarace si cele orfane, sunt scutite de orice taxa administrativa si scolara, toate cheltuielile urmand a fi suportate de catre Fundatia "Buna Vestire" a Mitropoliei Olteniei. In cadrul scolii, elevele vor avea posibilitatea sa invete si trei limbi straine cu profesori calificati - engleza, franceza si germana - si vor avea posibilitatea sa scrie in revista scolii.

Fetele care vor studia la Scoala Gimnaziala din Gradinari vor avea manualele si restul rechizitelor asigurate si vor beneficia de gazduire gratuita. Criteriul de baza pentru admiterea la scoala este acela ca fetele care vor dori sa studieze aici sa provina din familii dezavantajate social.

Dupa terminarea studiilor liceale, absolventele sarace si orfane vor fi de asemenea sprijinite sa isi continue studiile la facultati de profil, potrivit aptitudinilor si dorintelor lor. Cheltuielile de scolarizare in aceste institutii de invatamant universitar vor fi suportate tot de catre Fundatia 'Buna Vestire'.

Potrivit Agerpres, scoala are si un corp profesoral de elita, iar disciplinele considerate de baza vor avea titulari cu masterat sau doctorat in stiinta respectiva.

'Scoala Gimnaziala 'Buna Vestire' va fi o scoala de excelenta, pentru ca acolo pe langa serviciile educationale, fetele vor beneficia si de servicii de ingrijire de cea mai buna calitate. Elevele care vor fi selectate pentru a invata acolo au la dispozitie absolut toate conditiile, pe de o parte educationale, potrivite unei bune pregatiri, iar pe de alta parte au la dispozitie toata baza necesara pentru dezvoltarea lor armonioasa din punct de vedere moral si psihologic. In acest fel, un copil poate sa progreseze din punct de vedere intelectual, dar si moral si psihologic, avand la dispozitie toate aceste conditii: o infrastructura educationala necesara si un corp profesoral foarte bine selectat', a declarat parintele Adrian Stanulica, consilier social al Arhiepiscopiei Craiovei, citat de Agerpres