O premiera in lumea judiciara surprinzatoare pentru multi, concertul sustinut de trio-ul Trioul Pinchas Zukerman, Amanda Forsyth si Angela Cheng are loc in aceasta seara, de la ora 20.00, la Palatul de Justitie (Splaiul Independentei 5, sector 4, Bucuresti).

Pinchas ZukermanFoto: Festivalul International George Enescu

Organizat in parteneriat cu Festivalul International "George Enescu", evenimentul inscrie, astfel, Palatul de Justitie, un loc cunoscut mai degraba pentru procese, dar in acelasi timp o cladire-simbol din punct de vedere arhitectural, pe harta Bucurestiului Creativ.

"Ideea de a introduce Palatul de Jutitie pe agenda Festivalului George Enescu a pornit de la dorinta noastra de a asocia doua simboluri cu incarcatura puternica, dar foarte diferite ale societatii romanesti: Festivalul Enescu, un proiect de succes in plan national si international, si Justitia care trebuie sa-si recastige increderea societatii romanesti si nu numai", a declarat pentru presa Robert Cazanciuc, Ministrul Justitiei.

Pinchas Zukerman este, de mai bine de patru decenii, un fenomen in lumea muzicii, fiind respectat deopotriva ca violonist, violist, dirijor, pedagog si muzician de camera. De-a lungul anilor, a colaborat cu cele mai mari orchestre ale lumii: Orchestra Filarmonica din Israel, Orchestra Simfonica a Teatrului Maarinsky, Orchestra Monte Carlo, Filarmonica Ceha, Orchestra de Radio Bavareza, Orchestra Festivalului Miyazaki si Orchestra Teatrului San Carlo din Napoli etc.

Nascut in Tel Aviv in 1948, Pinchas Zukerman a ajuns in America in 1962, pentru a studia la prestigioasa Juilliard School. Pinchas Zukerman a primit Medalia Artelor, Premiul Isaac Stern pentru excelenta in domeniul artistic si a fost numit Mentor Rolex. Discografia sa contine peste 100 de titluri si i-a adus 21 de nominalizari la premiile Grammy si doua premii.

"Tineretea se agata de unii oameni... Pinchas Zukerman pare a fi acel virtuoz mereu tanar: cu o ingeniozitate expresiva, o muzicalitate molipsitoare, o tehnica impecabila, lipsita de orice efort. Este mereu o placere sa fii in compania lui muzicala", scria The Los Angeles Times.

Concertul oferit de Ministerului Justitiei si beneficiind de sprijinul Tuca Zbarcea & Asociatii are loc in cadrul Bucurestiului creativ, o adevarata olimpiada culturala care se desfasoara in acelasi timp cu Festivalul "George Enescu" si isi propune sa transforme spatiul public intr-unul al magiei, al creativitatii si al valorii.

Bucurestiul creativ este un concept care isi propune sa transforme Capitala intr-un spatiu magic, al creativitatii si valorii, al muzicii si al artei urbane. Este pentru prima data cand uneveniment cultural international detalia Festivalului International "George Enescu" capata o asemenea dimensiune, prin intermediul unei olimpiade culturale care se desfasoara in acelasi timp cu Festivalul, in spatii publice importante din Capitala, reunind peste 30 de proiecte, expozitii, instalatii si happening cu intrarea libera.

Apelul de proiecte pentru Bucurestiul Creativ a fost lansat pe 30 iunie si a fost deschis pana pe 25 iulie, iar proiectele selectate acopera o paleta larga, din toate sferele publice: artisti independenti, ONG-uri, companii, dar si mari institutii ale statului.