Marele Premiu al Galei Tanarului Actor HOP a fost castigat de actrita Ruxandra Maniu

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 9 septembrie 2013, 13:10 Actualitate | Cultură


Premiul 'Ştefan Iordache' - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat sâmbătă seară, în Gala de închidere, tinerei actriţe Ruxandra Maniu, din Bucureşti, în vârstă de 23 de ani, absolventă în 2011 a Facultăţii de Arte a Universităţi Hyperion la clasa profesorilor Eusebiu Ştefănescu şi Rodica Mandache. Gala Tânărului Actor HOP s-a desfăşurat în perioada 4-8 septembrie, la Costineşti.

Juriul, compus din Oana Pellea (actriţă, preşedintele juriului), Radu Macrinici (dramaturg), Marius Manole (actor), Ada Milea (actriţă, cantautor), Ion Rizea (actor), a acordat premiul pentru "rolul din 'Râs nervos' de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul 'Câtă speranţă''.

Premii acordate in cadrul Galei Tanarului Actor :
 
PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP
 
Premiul „ŞTEFAN IORDACHE”- Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, a fost acordatactriţei RUXANDRA MANIU pentru rolul din „Râs nervos” de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul „Câtă speranţă”. 
 
Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI. Acesta a fost acordat, începând cu ediţia 2009, pentru cel mai bun actor la secţiunea individual.
 
- Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, a fost acordat ex aequo actriţelor:

EMŐKE PÁL pentru rolul din propria sa compoziţie „A dragon in my mind”, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman.
şi
AIDA AVIERIŢEI pentru rolul din „De ce fierbe copilul în mămăligă”, după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.
 
- Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat ex aequo actorilor:

DUMITRU GEORGESCU pentru rolul din propria sa compoziţie, „Gabriel”, precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley.
şi
IOAN PARASCHIV pentru „A fi sau a nu fi bufon”, colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P. Cehov şi William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul „Gardianul Dumnezeu” din fimul „Cel mai iubit dintre pământeni”

- Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori, a fost acordat spectacolului „Pisica verde” de Elise Wilk, cu: Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan.
 
- Premiul SICĂ ALEXANDRESCU (începând cu a V-a ediţie), premiul special al juriului, a fost acordat actriţei ALEXANDRA CARAS pentru „Salome”, după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich.
 
PREMIUL PUBLICULUI

- Cea mai bună actriţă: RUXANDRA MANIU pentru rolul din „Râs nervos” de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul „Câtă speranţă”.

- Cel mai bun actor: IONUŢ TOADER pentru rolul Kalosin din „O anecdotă provincială” de Alexander Vampilov, precum şi pentru întruchiparea lui Rowan Atkinson.

- Cel mai bun spectacol: „Pisica verde” de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan.

PREMIUL VOX MARIS – Premiul pentru cel mai tânăr concurent.

Un premiu acordat celui mai tânăr actor într-o gală a tinereţii pentru a asigura prospeţimea continuităţii acestui eveniment. Premiul a fost câştigat de RÉKA LÁZSLÓ, născută în 23 ianuarie 1992, la Miercurea Ciuc, licenţiată a Universităţii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, promoţia 2013.
 
PREMIUL YORICK, oferit de către revista Yorick, prin Editura Nemira s-a acordat actorului ANGHEL DAMIAN pentru rolul din „Bucăţi” de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.
 
PREMIUL TIMICĂ, oferit de Asociaţia MASTER CLASS a fost acordatactriţei ILONA BREZOIANU pentru rolul Rhonda în „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea Patriciei Kaas.
 
PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică oferit de actriţa Dorina Lazăr,a fost acordat actriţei SIMONA ARSU pentru rolul Boogie din „Pisica verde” de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul „Borat”.
 
PREMIUL ZIARULUI METROPOLIS destinat secţiunii grup, a fost acordat spectacolului „Pisica verde” de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan.
 
PREMIUL FESTIVALULUI COMEDIEI ROMÂNEŞTI festCO, a fost acordat actorului ANGHEL DAMIAN pentru rolul din „Bucăţi” de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.
 
PREMIUL TEATRULUI NAŢIONAL TIMIŞOARA, a fost acordatactorului CRISTIAN IORGA pentru „Colateral Oedip” de Mihai Ignat, precum şi pentru personificarea lui Rowan Atkinson.
 
PREMIILE AMZA PELLEA

·                    Premiul pentru cea mai bună actriţă: AMALIA HUŢAN, pentru rolul Medeea Redux în „Bash. O trilogie contemporană” de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton.

·                    Premiul pentru cel mai bun actor: OCTAVIAN COSTIN, pentru rolul Steve din „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits.

·                    Premiul pentru pedagogie teatrală, acordat profesorului BÁCS MIKLÓS de la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

·                    Premiul de Excelenţă, acordat regizorului Radu Afrim.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

362 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by