Teatrul Unteatru nu tine cont de vacanta si prezinta avanpremiera spectacolului Scrisoare catre Cassandra de Pedro Eiras. Pentru publicul spectator ramas in capitala teatrul pregateste doua reprezentatii in avanpremiera programate in zilele de miercuri 21 si joi 22 august, de la orele 19.00.

Din distributia spectacolului fac parte Cristina Casian si Liviu Pintileasa. Regia este semnata de Andrei si Andreea Grosu pe o scenografie de Vladimir Turturica.

Scrisoare catre Cassandra este incercarea lui Pedro Eiras de a supravietui unei lumi in care violenta, singuratatea si moartea infloresc ametitor. Doi indragostiti, o scrisoare si departarea. Fragilitatea discursului teatral e potentat de fundalul imaginat de autor: razboiul.

Se vorbeste despre un soldat condamnat care a facut tot ce-i statea in putinta pentru a evita nebunia. Si despre o Cassandra- cea blestemata sa ghiceasca. Prin cuvintele ei Pedro Eiras incearca psihanaliza, deconstructivismul, pentru a transmite ca textul lumii intregi se afla acolo ,asteptand sa fie citit.

“Cu toate ca cititul este un blestem lucid, am scris aceasta piesa pentru a sti sa citesc un pic mai bine.” – PEDRO EIRAS

Joi, 29 august, de la orele 19.00 va avea loc reprezentatia spectacolului Trei femei inalte după Edward Albee, o producție ArCuB și UnTeatru ce are in distributie pe: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter.

Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca. Regia este semnata de Andrei și Andreea Grosu

Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul. Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție.

Spectacolul a castigat anul acesta MARELE PREMIU acordat de juriul IASI FRINGE FESTIVAL, cel mai mare festival Fringe din Romania.

Numarul de locuri este limitat. Rezervări bilete se pot face pe adresa unteatru@gmail.com sau pe site www.unteatru.ro