Vineri 16 august are loc primul recital al etapei din interioriul granițelor țării a Turneului Extraordinar Descoperă România.

Tineri muzicieni târgumureșeni, de mare valore, grupați sub titulatura ICon Arts Trio vă invită într-o călătorie extraordinară în care se vor îmbina frumusețile turistice cu cele muzicale, bogățiile istorice cu cele viticole.

Primul recital va avea loc astăzi de la ora 19 pe malul Dunării, în mijlocul uneia dintre cele mai mari podgorii românești Domeniile Ostrov, informeaza organizatorii.

Fantasticul traseu muzical pus în slujba regăsirii unora dintre cele mai frumoase locuri din România va continua mâine 17 august în sala de muzică a Castelului Peleș - domeniu regal, loc de mare atracție; pentru ca turneul să se încheie duminică 18 august la porțile Bucureștiului, în spendida ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu – Palatul Mogoșoaia. Aceste din urmă serate muzicale vor începe la ora 17.

Violonistul Simon Csongor, violista Kardos Margit și violoncelista Csilla Kecskes Aved, vor interpreta lucrări atractive, de mare valore din repertoriul universal: Aubade de George Enescu, Serenada op. 10 de Ernő Dohnányi și Trio de coarde D 581 de Franz Schubert.

Radio România Cultural, Asociația Pro Valores, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic vă propun astfel să descoperiți o Românie reală, o Românie a înțelegerii și conlucrării interetnice, o Românie a oamenilor talentați, creativi și valoroși, o Românie cu un potențial cultural – turistic imens.

Organizatorii evenimentului sunt Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Radio România Cultural, ExcesMusic și Asociația Pro Valores.