Cea de-a opta editie a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis, care va avea loc in perioada 8-16 august, in Alexandria, e despre tine - despre experienta personala a fiecarei persoane care interactioneaza cel putin o data cu Ideo Ideis. Campania de comunicare a fost inspirata de unul dintre participanti si il are in prim plan pe Marcel Iures, presedintele onorific al festivalului.

Incepe Ideo Ideis 2013Foto: Ideo Ideis
  • Programul complet al celei de-a VIII-a editii a Festivalului de Teatru Tanar Ideo Ideis, in documentul atasat.

Ideo Ideis 8 - E despre tine! from Ideo Ideis on Vimeo.

"Unul dintre participantii nostri a spus la un moment dat ca revine constant la Ideo Ideis pentru ca simte ca acest festival e despre el si despre toti ceilalti oameni care aleg sa petreaca 10 zile din august in Alexandria. Mesajul lui ne-a inspirat si ne-a motivat sa facem, pentru prima data in istoria acestui festival, o campanie de comunicare inhouse, in care noi, echipa de organizare, sa vorbim despre noi, gasca Ideo Ideis. O gasca din care fac parte participantii, vizitatorii care vin in Alexandria special pentru atelierele de dezvoltare personala, alexandrenii care participa la spectacolele de teatru din cadrul festivalului, oamenii care ne sustin- fie ei sponsori sau parteneri media si multi, multi altii", a declarat Andreea Bortun, Co-Presedinte Ideo Ideis.

Conceptul de comunicare a editiei de anul acesta, "E despre tine", e tradus prin sapte vizualuri care ii au in prim-plan pe sapte participanti Ideo Ideis, cate unul reprezentativ pentru fiecare editie a festivalului, un spot de promovare cu Marcel Iures, unul dintre cei cei mai puternici sustinatori ai Ideo Ideis, un spot radio si o activare neconventionala intr-o serie de pub-uri bucurestene.

"Ideo Ideis este un loc care se defineste prin experienta. Fiecare dintre aceste experiente este inteleasa foarte personal si trecuta prin filtrele subiective ale fiecaruia din cei peste 200 de adolescenti care ajung in fiecare an la Alexandria. Am incercat sa transpunem acest gand in conceptul grafic al editiei de anul acesta. Una din provocari a fost sa pastram elementul personal si ludic si, tocmai de aceea, am ales sa transformam literele care compun numele festivalului in module care se construiesc si deconstruiesc si sa folosim aceste module in vizualurile campaniei", a adaugat Andreea Bortun.

Echipa Ideo Ideis a gandit astfel o campanie de promovare amuzanta si plina de energie, care scoate in evidenta cele mai importante atribute ale acestui festival de teatru tanar: loc al intalnirilor fericite care modeleaza oameni.

Cea de-a opta editie a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis va avea loc in perioada 8-16 august, in Alexandria. Programul este disponibil pe http://ideoideis.ro/editiacurenta.

Ideo Ideis este un proiect finantat de A.F.C.N, realizat in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului si sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul "Romani frumosi". Evenimentul si-a gasit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Sandulescu si SC Brain SRL.

Parteneri: Primaria Municipiului Alexandria, Indygen, BORTUN-OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Cafe-Teatru, Muzeul Judetean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germana, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Judetean Teleorman, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevarul, Dilema Veche, Decat o Revista, Institute, The Magazine, All Hollow, Cariere, LiterNet.ro, thechronicle.ro, Yorick, Teatrul.com, ZiarulMetropolis.ro, Arte&Meserii, sub25, Alexandria TV, Teleormanul.

  • Despre Ideo Ideis

Ideo Ideis este un festival de teatru organizat de Asociatia Culturala T.E.T.A. si dedicat procesului de educatie alternativa pentru liceenii din Romania. Evenimentul include sapte sectiuni: atelierele de teatru tanar, competitia, atelierele de maiestrie, spectacolele de teatru profesionist, cinemateca tarzie, seara povestitorilor si master-clas-urile Ideo Ideis.

Ideo Ideis a aderat la programul Societal de responsabilizare sociala si de mediu a evenimentelor.