O noua lucrare de artă contemporană va fi amplasata pe soclul din Piaţa Presei. Lucrarea intitulata Country Lovers este semnata de Alexandru Potecă si face parte din Proiect 1990. Vernisajul va avea loc vineri 26 iulie 2013, de la ora 18.00, în Piaţa Presei Libere din București.

Alex Poteca si Country LoversFoto: Arhiva personala

„Country Lovers sau Monumentul Solidarității este un exercițiu de obervație și interpretare artistică a peisajului politic și social actual, în special a formelor de coabitare și „solidaritate” politică, total ineficiente. Suntem puși în postura de a fi beneficiarii unui perpetuu spectacol agresiv și obscen. Intenția mea este aceea de a atrage atenția asupra dimensiunii caricaturale a puterii politice actuale marcată de traseism politic, răsturnări electorale, fluctuații guvernamentale sau realinieri partizane, cât și a populismului practicat de grupurile puterii care s-a perindat pe rând la guvernare. Cei doi câini de luptă, unul roșu și celalalt albastru, fixați pe un balansoar aurit marchează simbolic falsele diferențe dintre partidele politice, stabilitatea precară a guvernelor și agresivitatea puterii politice asezată pe piedestalul unei false idologii.” declara Alexandru Potecă

Alexandru Potecă (n. 1977), după încheierea studiilor de master la Universitatea Națională de Arte din București decide să urmeze pentru doi ani cursuri aprofundate la Institutul de Artă al Universiatății Visha-Bharati din India. Potecă a expus la București, Galaţi, Oradea, Sibiu, Baku (Azerbaijan), New Delhi, Shillong, Kokrajhar (India) și Be'er Sheva (Israel). Lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din România, India și Israel.

Proiect 1990 însumează o serie de evenimente ce au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul Proiect 1990 este Ioana Ciocan, asist. univ. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar lucrarea lui Alexandru Potecă este cea de-a șaisprezecea expusă în cadrul Proiect 1990, de la demararea acestuia în 26 ianuarie 2010.