In centrul Bucurestiului (Piata Victoriei, Tower Center – Bd. Ion Mihalache, nr.15-17) vor fi expuse incepand cu 24 iulie picturile in alb si negru din seria “Welcome to Paradise” ale artistului vizual Zoita Delia Calinescu.

Zoita Delia Calinescu, artist visualFoto: www.zoita.ro

Zoita explica de ce a ales sa NU foloseasca culoare in aceste lucrari: “M-am orientat spre ritm, raporturi si contraste puternice. Desi pictez in alb si negru automat imi pun problema policromiei prin alb si negru. Stiu ca suna abstract, insa atunci cand ma raportez la alb si negru, eu simt culoare. Vizualul meu deriva din culoare, dar aici culoarea o ascund in negru si alb, ea se simte - nu se vede. Am semnat pe alocuri cu roz, iubesc.

Picturile din prezenta expozitie “Welcome to Paradise” depasesc cu mult simpla descriere “acril pe panza” - tehnicile folosite sunt mai ales cele de stree-art: stencil, spray, paste-up. In relatie cu tehnicile plastice Zoita se declara nestatornica: “ Sunt nestatornica, folosesc in permanenta toate tehnicile: de aceea azi iubesc stencil-ul, maine arta organica, iar poimaine camera video, hartia... Ma gandesc la stencil ca la o iubire sezoniera”

Pictura este principalul mijloc de expresie al Zoitei, desi alege in mod constatnt provocarile impuse de experimentarea diverselor tehnici. In cateva dintre seriile anterioare - Bazu (2008); The Birds (2011); Too Much Skin for a Hard Life (2012) - a experimentat aceleasi limitari autoialb-negru, dar cu o nuanta de “noir-comics” si obscuritate mult mai pronuntata.

Zoita lucreaza in Bucuresti si a absolvit Academia de arte vizuale “Luceafarul” , obtinand ulterior si o deplima de master de la Universitatea de Arte Bucuresti.

Lucrarile Zoitei sunt incluse in colectii private si corporate din UK, Polonia, Franta, Germania, SUA, dar sin colectia MNAC (Muzeul National dea Arta Contemporana al Romaniei).

Prezenta expozitie - “Welcome to Paradise” este realizata cu sprijinul galerie Tempoart si poate fi vizitata intre 24 iulie si 24 septembrie, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.