Un inedit eveniment cultural – turistic se va desfăşura în perioada 11 – 18 august 2013. Icon Arts Trio alcătuit din tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume vor porni intr-o calatorie muzicala - Turneul extraordinar Descoperă România.

Turneul Descopera RomaniaFoto: Afis concert

Organizatorii evenimentului vă propun să descoperiți o Românie reală, o Românie a înțelegerii și conlucrării interetnice, o Românie a oamenilor talentați, creativi și valoroși, o Românie a bogățiilor turistice, o Românie cu un potențial cultural – turistic imens.

Nu întâmplător primul recital va avea loc la Roma, la Accademia di Romania, pe 11 august, adică în capitala europeană în care imaginea țării noastre are cel mai mult de suferit.

Apoi muzica de cea mai bună calitate, semnată de George Enescu, Ernő Dohnányi și Franz Schubert, va pătrunde în spaţii turistice românești de mare spectaculozitate: marea întindere viticolă de pe malul Dunării – Domeniile Ostrov – sala de degustare (vineri 16 august, ora 19), Castelul Peleș - sala de muzică (17 august, ora 17) și Palatul Mogoșoaia – sala scoarțelor (18 august, ora 17).

Icon Arts Trio este alcătuit din tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume.

Violonistul Simon Csongor, o valoare a şcolii muzicale târgu – mureşene, a câştigat peste 10 premii la concursuri naţionale şi internaţionale, a susţinut recitaluri în întreaga ţară şi concerte în calitate de solist cu diferite orchestre, este Student al Academiei Gheorghe Dima din Cluj şi deşi are doar 20 ani este membru al Filarmonicii Transilvania.

Violoncelista Csilla Kecskes Aved este de asemenea din Târgu Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a fost solistă a Filarmonicii târgu-mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta.

Violistul Mihai Cocea este din Bucuresti, iar după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti s-a perfecționat la Universitatea de Arte din Zurich și la Academia Regală din Londra. A câștigat numeroase premii la concursuri desfășurate în România și Anglia, iar în ianuarie 2013 a fost finalist al concursului international Yuri Bashmet de la Moscova.

Organizatorii evenimentului sunt: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Radio România Cultural, ExcesMusic și Asociația Pro Valores.