Peste 70 de tineri s-au inscris, anul acesta, la Cursurile de maiestrie artistica oferite la Teatrul 'Maria Filotti' din Braila de soprana Mariana Nicolesco, dupa cum a anuntat marti, Fundatia 'Darclee', organizatoarea evenimentului muzical.

Mariana NicolescoFoto: Fundatia Darclée

La Cursurile de maiestrie artistica oferite in anii in care nu se organizeaza Festivalul si Concursul International de Canto 'Hariclea Darclee' s-au inscris peste 70 de tineri interpreti din Italia, Franta, Spania, Ucraina, Polonia, Armenia, China, Statele Unite, Republica Moldova si, bineinteles, din Romania, informeaza Agerpres citand organizatorii evenimentului.

"Numele lor sporeste la peste 2.100 numarul celor care, din 1995 si pana in prezent, s-au inscris la marile evenimente muzicale create de Mariana Nicolesco la Braila, in numele Haricleei Darclee, al marilor traditii si al sacralitatii vocii umane. Adevaratul maraton liric de aproape sase ore, totodata Concert si Master Class, oferit de Mariana Nicolesco impreuna cu toti participantii, incheie in apoteoza aceste manifestari", potrivit unui comunicat remis de Fundatia "Darclee".

Cursurile de Maiestrie Artistica, oferite la Braila de celebra soprana Mariana Nicolesco, in cadrul Festivalului si Concursului International de Canto 'Hariclea Darclee', au loc in acest an in perioada 29 iulie - 4 august.

"Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decat cantul", declara recent la Paris Mariana Nicolesco in calitate de Ambasador Onorific al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura.

Evenimentul din acest an culmineaza cu celebrarea bicentenarului Verdi - Wagner si Conferinta omagiala sustinuta de dr. Stephan Poen, medic foniatru si doctor in muzicologie, si cu Recitalul tinerilor artisti.

Continuand traditia de a onora artisti romani de seama, tenorul Corneliu Fanateanu va primi cu aceasta ocazie Diploma de Onoare si Medalia Darclee, "pentru remarcabila sa prezenta pe scenele lirice, in concerte si recitaluri, in repertoriul romanesc si universal', iar tenorul Vasile Moldoveanu "pentru cariera sa incununata de prestigioase succese pe marile scene ale lumii".

Evenimentele sunt organizate de: Fundatia Darclee, Fundatia Internationala Ateneul Roman, Ministerul Culturii, Primaria Braila, Consiliul Municipal Braila, Consiliul Judetean Braila, Teatrul Maria Filotti, Centrul de Creatie.