Miine, 6 iulie, incepind cu ora 12.00, la Bazinul Olimpic „Lia Manoliu” din capitala, Vasile Ernu, Thomas Ciulei si Andra Carbunaru inoata pentru Festivalul International de Literatura de la Bucuresti (FILB), la prima editie a Swimathon Bucuresti, o initiativa a Fundatiei Comunitare Bucuresti si a Asociatiei pentru Relatii Comunitare, destinata stringerii de fonduri, anunta organizatorii.

V. Ernu- A. Carbunaru- Th. CiuleiFoto: Headsome Communication

Festivalul International de Literatura de la Bucuresti, un proiect independent, initiat in 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stanescu si Vasile Ernu, isi propune ca, prin prezenta la Swimathon Bucuresti, sa stringa o parte dintre banii necesari desfasurarii celei de a VI-a editii, planuita sa aiba loc in perioada 4-6 decembrie 2013.

In planul initial, Festivalul era reprezentat la Swimathon doar de scriitorul si eseistul Vasile Ernu, insa, zilele acestea, echipa s-a marit, prin prezenta regizorului si producatorului Thomas Ciulei si a Andrei Carbunaru, cunoscuta iubitorilor de carte ca membra a echipei Bastilia.

FILB a reusit sa stringa, pina in prezent, doar 15% din suma pe care si-a propus sa o atraga prin prezenta la Swimathon Bucuresti, bani destinati platii transportului invitatilor la cea de a VI-a editie.

Donatiile pentru FILB se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, sau miine, 6 iulie, la locul evenimentului.

FILB participa la Swimathon alaturi de alte 19 organizatii, precum Mai Mult Verde, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Asociatia „Invingem Autismul”, Salvati Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publica, Fundatia PACT, Habitat for Humanity Romania, Asociatia pentru Dravet si alte epilepsii rare, Asociatia Christophori International, Pot si Eu.Ro , Asociatia „Buna dimineata, Bucuresti”, Fundatia Comunitara Bucuresti, Fundatia Inocenti, Asociatia pentru nastere naturala si alaptare, Fundatia Regina Maria, Motivation Romania si ALIAT.

Cea de a VI-a editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti, care va avea loc in perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman, va prilejui iubitorilor de literatura din capitala intilnirea cu: Kei Miller, poet si prozator jamaican stabilit in Marea Britanie, profesor de creative writing la Universitatea din Glasgow, sau cu indragitele prozatoare Sarah Dunant (Marea Britanie), ale carei carei au fost traduse in limba romana la Humanitas Fiction, si Zeruya Shalev (Israel), cu un volum tradus la Humanitas Fiction si 3 romane la Polirom. Lista finala a invitatilor va fi facuta publica la inceputul toamnei, se mai arata in comunicatul remis Hotnews.ro.