Casa de licitaţii Artmark organizează pe miercuri 10 iulie două licitaţii, 'Postwar & Contemporary Sale' şi 'Judaica', cu opere din sfera artei româneşti, printre care un tablou semnat de Ion Ţuculescu şi obiecte de cult iudaic.

Un eveniment important pe piața de artă îl reprezintă Judaica, licitație dedicată artei, culturii și tradiției evreiești din România. Potrivit Artmark, printre loturile licitației Judaica se numără o raritate absolută, un album de 125 de fotografii, imagini unice ale atrocităților din timpul rebeliunii legionare, din ianuarie 1941, certificatul de naștere a lui Nicolae Steinhardt sau un exemplar foarte rar din 1938, în limba ebraică, al volumului “Inimi cicatrizate” de Marcel Blecher.

Potrivit sursei citate, licitaţia 'Judaica' propune un album cu 24 de fotografii din cadrul Reuniunii Internaţionale a Rabinatului de la Bucureşti, de la sfârşitul anilor '60, avand un preţ de pornire de 250 de euro.

'Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană aduce două opere valoroase ale artistului contemporan Ştefan Câlţia: 'Călător cu aripi roşii', lucrare ce provine dintr-o colecţie privată din Franţa (valoare estimativă: 9.000 - 16.000 de euro), respectiv o colecţie de 31 de gravuri (valoare estimativă: 2.500 - 4.500 de euro). Cea mai scumpă operă din licitaţie este tabloul 'Steaua', semnat de Ion Ţuculescu, care a aparţinut poetului şi prozatorului român Stephan Roll (Gheorghe Dinu), reprezentant al literaturii româneşti de avangardă', se arată în comunicatul Casei de licitatii.

Postwar & Contemporary Sale și Judaica se vor desfășura miercuri, 10 iulie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton, București. Expoziția loturilor poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță, Str. C.A. Rosetti nr. 5, până marți, 9 iulie.