Teatrul de Artă Bucureşti -TAB inaugurează pe 8 iulie, pentru perioada estivală, în curtea interioară a instituţiei (Str. Sfantul Stefan, nr.21, sector 2) , 'Teatrul fără tavan', un spaţiu de evenimente, spectacole de teatru şi concerte, cu o capacitate de 85 de locuri, o scenă de 4x3 metri şi scenotehnica necesară.

Cu această ocazie, de la ora 21,15 va fi prezentat în premieră spectacolul de teatru coupe 'Caragiale.ro', cu poveşti mai puţin cunoscute ale scriitorului, cu un umor savuros, pentru România anului 2013, urmând ca de la ora 21,45 să fie prezentat un alt spectacol inedit, 'Ludwig, Niccolo & Jo', cu actorii Radu Gheorghe şi Mihai Bisericanu, alături de Georgeta Ciocârlan.

'Începe să-mi fie frică să-mi imaginez lucruri. Mulţumesc Celui de Sus. Se pare că orice gând curat trebuie să devină faptă. După frumoasa experienţă cu lansarea Teatrului de Artă Bucureşti în 8 decembrie, iată-ne după 7 luni inaugurând 'un al doilea teatru'. Un spaţiu în aer liber care începând cu anul acesta, pentru public, va deveni Teatrul fără tavan al TAB, de vară', a declarat George Constantinescu, iniţiatorul proiectului, citat în comunicat.

Teatrul de Artă Bucureşti, sub actuala titulatură, s-a născut din iniţiativa actorului George Constantinescu în anul 2010, însă experienţa artistică a început cu alţi patru ani în urmă. Pe 8 decembrie 2012, TAB a deschis porţile propriei săli de spectacole, în cadrul unui eveniment de lansare desfăşurat pe o perioadă de cinci zile, iar în cele şapte luni care au urmat lansării oficiale pe scena TAB au avut loc, aproape în fiecare seară, spectacole de teatru (producţii proprii sau găzduite) pentru adulţi, dar şi pentru copii, concerte sau evenimente în cadrul unor festivaluri.

Potrivit comunicatului institutiei teatrale, stagiunea 'Teatru fără tavan' a Teatrului de Artă Bucureşti va fi deschisă permanent în perioada 8 iulie - 8 septembrie şi va încânta publicul cu spectacole de teatru pentru adulţi, spectacole pentru copii derulate în cadrul proiectului Teatrul de Artă Junior, concerte şi evenimente în aer liber.