Alexandra Mihale, fotograf documentar si colaborator HotNews.ro, isi lanseaza joi, 4 iulie, la Muzeul Taranului Roman expozitia de fotografie Living the dream, un proiect fotografic documentar despre cea mai veche comunitate de romani din Statele Unite. Proiectul portretizeaza viata si cultura romaneasca din zona metropolitana a orasului Cleveland.

Living the DreamFoto: Alexandra Mihale

Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 4 iulie, la ora 17.00, in Sala Acvariu. Odata cu expozitia se lanseaza si albumul care insoteste proiectul.

In Cleveland s-a construit prima biserica ortodoxa din America in 1904 si tot aici a fost publicat si primul ziar romanesc America, iar in fiecare vara are loc Festivalul Romanesc.

Cel mai recent recensamant arata ca aproximativ 20.000 de romani locuiesc in zona metropolitana a orasului Cleveland. Insa in ultimii 15 ani comunitatea a inceput sa se micsoreze, nou - venitii preferand sa se stabileasca in alte orase precum Chicago si New York.

Primii imigranti romani s-au stabilit aici la sfarsitul secolului XIX. Majoritatea proveneau din Transilvania si venisera sa munceasca in fabricile de otel. Atunci, ca si acum, romanii au descoperit in America o alternativa la restrictiile sociale, politice si economice din Romania.

Primele fotografii au fost realizate in ianuarie 2011, iar perioada de documentare s-a incheiat in august 2012. Living the Dream este proiectul de dizertatie pentru Ohio University al fotografului documentar Alexandra Mihale.