Luni seara, Centrul Vechi al Capitalei a fost invadat de păpuşi vivante de peste doi metri înălţime, fanfare şi costume de epocă care au deschis cea de-a doua ediţie a Festivalului 'Bucureştii lui Caragiale'. Festivalul, aflat la a doua editie, se desfăşoară în acest an între 1 iulie şi 15 septembrie. Ediţia din acest an a Festivalului este dedicată jubileului Maria Tănase şi anului omagial Tudor Muşatescu.

Festivalul Bucureştii lui Caragiale, Scena Centrul istoricFoto: Teatrul Masca

Potrivit declaratiei actorului George Ivascu, faţă de ediţia de anul trecut a festivalului care a fost dedicată în totalitate lui Caragiale, în acest an bucureştenii vor putea urmări şi spectacole de commedia del arte, spectacole de păpuşi, stand-up comedy şi recitaluri Maria Tănase.

'La cea de-a doua ediţie a festivalului vom avea avea, cum ştim bine, Caragiale, ceea ce este foarte frumos pentru că eu cred că românul şi mai ales bucureşteanul care vine zi de zi şi seară de seară, va avea parte în primul rând de râs, de bucurie şi de, cred eu, cel mai genial autor român - Caragiale. În afară de asta suntem şi sub auspiciile Maria Tănase (...) drept care vom avea şi recitaluri Maria Tănase. De asemenea va fi şi multă, multă animaţie. Cea mai intervenit, în afară de exclusivitatea anului trecut, care a fost doar Caragiale, acum vom avea şi spectacole de commedia del arte, spectacole de păpuşi, recitaluri Maria Tănase, stand-up comedy, muzică clasică, iar sub steaua lui Caragiale vom avea mai mulţi autori', a mai spus George Ivaşcu.

Ediţia din acest an a Festivalului este dedicată jubileului Maria Tănase şi anului omagial Tudor Muşatescu, a mai spus George Ivaşcu, unul din cei trei directori artistici ai festivalului, alături de Maia Morgenstern şi George Mihăiţă.

Spectacolele din cadrul festivalului se vor desfăşura, la fel ca la prima ediţie, în Centrul Vechi, în Parcul Lumea Copiilor şi la Restaurantul La Conu' Iancu de la Hala Traian.

Printre spectacolele care vor putea fi urmărite în prima săptămână a festivalului se numără 'Corsarii', 'O noapte furtunoasă', 'Destin'', ''Fetiţe dulci ca-n Bucureşti'', ''Îngerii' sau 'Pierrot Lunatecul'.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ţăndărică, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Universitatea Naţională de Teatru şi Film şi Universitatea Hyperion.