Librăria Humanitas de la Cişmigiu este gazda evenimentului prilejuit de lansarea volumului Să ai grijă de cel bun din tine de Valentin Uritescu. Lansarea va avea loc miercuri, 3 iulie, de la ora 19.00, in prezenta autorului cartii si a invitatului sau Radu Paraschivescu.

Lansare de carte: Sa ai grija de cel bun din tine, de Valentin UritescuFoto: Hotnews

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Paginile de amintiri ale lui Valentin Uritescu miros a prospeţime şi candoare. Uritescu nu e cochet sau complezent cu sine şi nu-şi fardează trecutul. El nu vrea să se „vândă“ altfel decât e în realitate. Şi tocmai aici se află o bună parte din farmecul cărţii lui. Să ai grijă de cel bun din tine nu e doar o întoarcere în timp, ci şi o declaraţie de francheţe. Faptul nu e greu de explicat.

Valentin Uritescu este în primul rând actor, ceea ce înseamnă că-şi duce o parte din viaţă ieşind din pielea unui personaj pentru a intra în pielea altuia. Or, volumul acesta de confesiuni îl pune în lumină pe Valentin Uritescu aşa cum trăieşte el în afara scenei şi a ecranului. Cu bucurii şi temeri, cu nădejdi şi frustrări, cu şovăieli şi complicităţi. Actorul se dezbracă de roluri şi de personaje ca să se înfăţişeze cititorului sub raza autenticului deplin. Fără culori de camuflaj, fără alibiuri, fără justificări. Valentin Uritescu scrie aşa cum se poartă : natural, departe de arabescuri didacticiste, cu un „ce“ hâtru în vorbă şi cu un licăr în pupile.