Colecția Mari interpreți de folclor va cuprinde, cel puțin pentru început, zece volume însoțite de câte un CD audio, într-o selecție cu adevărat specială: Maria Lătărețu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu, Ileana Sărăroiu și Titiana Mihali.

Colectia Mari interpreti de folclor - Maria LataretuFoto: Editura Litera

Interpreții, precum și melodiile de pe CD reprezintă o selecție de autor, realizată de binecunoscuta promotoare a cântecului popular românesc și realizatoare a emisiunii de televiziune Tezaur Folcloric, Marioara Murărescu.

Tot Marioara Murărescu este și autoarea textelor fiecărui volum, care cuprinde o selecție de citate din spusele și din aprecierile unor oameni care i-au cunoscut bine pe interpreți, o serie de repere cronologice care punctează etapele majore din viața și din creația acestora și o discografie selectivă. De asemenea, fiecare volum este bogat ilustrat, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puțin cunoscute, obținute prin amabila colaborare a moștenitorilor). CD-urile care însoțesc volumele reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpreților.

Lansarea primului volum al colecției, Maria Lătărețu, va avea loc duminică, 2 iunie, de la ora 12, în standul Editurii Litera din cadrul târgului de carte Bookfest (Complex Romexpo, pavilion C2). Evenimentul de lansare se va bucura de prezența în calitate de vorbitori a doamnelor Ioana Lătărețu, Liana Săndulescu, director TVR 2 și Cornelia Tihon, interpret.

"Ne bucurăm că am scos la lumină aceste diamante ale folclorului românesc și vi le punem la dispoziție cu drag, alături de vorba bună a îndrăgitei Marioara Murărescu. Din 30 mai, primul volum al colecției, Maria Lătărețu, va fi disponibil la toate chișcurile de ziare din și la BookStop-urile Litera", se arata in comunicatul editurii.