De ziua copiilor Jazz.ro le ofera un cadou inedit, un program în premieră în România - Jazz For Kids – care le va oferi copiilor și părinților, deopotrivă, o întâlnire ludică, interactivă și plină de ritm cu jazzul și improvizația muzicală. Proiectul va fi lansat în iunie, cu prilejul Zilei Copilului, printr-un concert-creație al compozitorului și pianistului de jazz, Mircea Tiberian.

Jazz For KidsFoto: JAZZ.RO

Avându-i alături pe Diana Miron la voce și vioară, Alex Munteanu la saxofon, Vlad Popescu la percuție și pe Michael Acker la bas, Mircea Tiberian își va provoca audiența la interacțiune prin ingenioase dialoguri cu instrumentele. Muzica, armoniile și ritmul se vor transforma în povești, personaje sau ghicitori care vor traduce pe înțelesul micilor spectatori limbajul bogat al muzicii de jazz.

”Am gândit acest spectacol pornind de la ideea că foarte tânăra generaţie poate și trebuie apropiată de arta muzicală, de muzica improvizată şi de jazz, în special. Nu în ultimul rând, m-am gândit și la părinţii care vor să cultive şi să faciliteze accesul celor mici sau al tinerilor la diversele forme de artă muzicală. Aceste obiective se pot realiza doar prin contactul direct cu muzica. În acest sens, participarea spectatorilor la actul propriu-zis prin cântec şi dans, prin întâlnirea cu diferitele instrumente şi sonorităţile lor, prin dialogul cu cei care performează este esențială și este ceea ce ne propunem cu acest spectacol”, spune Mircea Tiberian.

Proiectul pilot al programului JAZZ FOR KIDS va avea loc sâmbătă, 1 iunie 2013, în mijlocul comunității de copii orfani din Valea Plopului, începând cu ora 12.00 (Valea Screzii, comuna Posești, Jud Prahova – Asociația Pro-Vita).

Spectacolul JAZZ FOR KIDS va fi prezentat și în București: sâmbătă, 15 iunie 2013, începînd de la ora 10.30, în cadrul Street Delivery, în Parcul Grădina Icoanei și duminică, 7 iulie 2013, începând cu ora 11.00, în cadrul ArCuB Live Open Air Jazz Blues & More, în Piața George Enescu.

Accesul la toate spectacolele JAZZ FOR KIDS este gratuit.

\u000CCu prilejul lansării proiectului pilot la așezământul de la Valea Plopului, JAZZ.RO organizează și o campanie de strângere de cărți care vor fi donate comunității de copii orfani cu prilejul spectacolului. Donațiile de cărți se pot face la punctele de colectare din clubul LaScena (Calea Călărașilor, nr. 55), în fiecare zi între orele 12.00 – 22.00, începând cu joi, 30 mai și până duminică, 7 iulie 2013.