Anul trecut Romania a fost prezenta pentru prima data la Târgul de Carte din Retiro (Madrid), cel mai mare eveniment de vânzare de carte din Spania. Târgul din Retiro este cel mai vechi eveniment dedicat cărţii din Spania, reuşind să ajungă la a 72-a ediţie. Editia 2013 a targului se desfasoara intre 31 mai si 16 iunie 2013.

Este vorba despre un târg desfăşurat pe aleile Parcului Retiro timp de trei săptămâni, la care participă cele mai importante edituri şi librării din Spania, cu cărţi din toate literaturile lumii şi cu numeroşi scriitori invitaţi.

Prin ICR Madrid cărţile româneşti au ajuns la Retiro. Se vor putea cumpăra majoritatea cărţilor româneşti publicate în limba spaniolă în ultimii ani, dar şi cărţi în limba română publicate la Editura ICR. Cititorii vor putea astfel achiziţiona clasici români, dar şi scriitori contemporani în română şi spaniolă, albume dedicate artelor din România, dicţionare, ghiduri turistice, cărţi dedicate avangardei româneşti sau scriitorilor români din exil.

Pe 8 iunie, în spaţiul de lansări al Târgului, va avea loc o după-amiază dedicată poeziei româneşti contemporane, poeţilor Dinu Flămând şi Ioan Es. Pop, dar şi traducerii de poezie.

În al doilea an consecutiv, România se va bucura, prin prezenţa la acest târg, de o vizibilitate importantă, iar literatura română continuă să se afle în atenţia publicului spaniol.

Potrivit comunicatului ICR Madrid cu ocazia targului vor fi organizate urmatoarele activitati:

Marți, 4 iunie, ora 19.00, la sediul ICR Madrid

Conferință Dan Munteanu Colán

Vineri, 7 iunie, ora 19.00, la sediul ICR Madrid

Conferință Dinu Flămând, Cătălina Iliescu Gheorghiu

Sâmbătă, 8 iunie, între orele 18.00 și 19.00, Pabellón, Parcul Retiro

Masă rotundă: Poezia română contemporană în spaniolă. Dinu Flămând și Ioan Es. Pop

Participă: Dinu Flămând (poet), Dan Munteanu Colán (traducător), Cătălina Iliescu Gheorghiu (traducător), Carlos Pardo (poet).